Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lemmikit » Suomen agilitymaajoukkue valitaan tulevana viikonloppuna Liedossa

Suomen Agilityliitto ry

Suomen agilitymaajoukkue valitaan tulevana viikonloppuna Liedossa

Tiedote.
Julkaistu: 18.07.2012 klo 12:30
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Suomalaisen agilityn huiput taistelevat tulevana viikonloppuna 21.-22.7. Liedon Tuulissuolla ATT-Areenalla paikasta Suomen agilitymaajoukkueessa.

 Suomen Agilityliiton järjestämässä karsintakilpailussa nähdään mm. hallitsevat agilityn suomenmestarit, sekä edellisvuosien maailman- ja pohjoismaiden mestareita. Sunnuntai-iltana selviävä maajoukkue edustaa Suomea 4-7.10.2012 Liberecissä Tsekeissä järjestettävissä maailmanmestaruuskisoissa sekä Oslossa Norjassa 18.-19.08.2012 järjestettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa.

 

Kilpailu joukkuepaikasta on kovaa

 

Maajoukkueen karsintakilpailu on kahden päivän mittainen. Lauantaina järjestetään kaksi

rataa (hyppy- ja agilityrata) ja sunnuntaina kolme rataa (kaksi agilityrataa ja yksi hyppyrata).

Lauantain kahdelta radalta karsiutuu 44 koirakkoa kustakin säkäluokasta sunnuntain finaaleihin. Kahdella hylätyllä suorituksella ei voi päästä jatkoon lauantailta. Koirakon lopullinen sijoitus maajoukkueen karsintakilpailussa määräytyy kaikilta viideltä radalta saatujen pisteiden perusteella. Jokaiselta radalta nopeimman nollatuloksen tehnyt saa 50 pistettä. Muiden nollatuloksen tehneiden pistemäärä suhteutetaan voittajan aikaan. Eniten pisteitä kerännyt on voittaja.

Parhaat koirakot, eli ohjaajan ja koiran muodostamat tiimit, pääsevät kisaamaan viikonlopun aikana viisi kilpailurataa. Ohjaajalle kilpailu on hyviä hermoja vaativa tapahtuma aina sunnuntain finaaliradan viime metreille saakka. Agility on parhaimmillaan helponnäköistä ihmisen ja koiran nopeatempoista ja innokasta yhteistyötä, mutta samalla jännittävän herkkää, sillä pienikin ohjausvirhe voi johtaa hylättyyn suoritukseen.

 

Katsojat ovat tervetulleita!

Lauantaina kilpailut alkavat minien hyppyradalla klo 8.00. Seuraavat luokat aloitetaan heti edellisen päätyttyä. Sunnuntaina kilpailut alkavat minien agilityradalla klo 8.00. Seuraavat luokat aloitetaan heti edellisen päätyttyä. Kilpailun jännittävimmät hetket koetaan sunnuntain finaalissa.

 Kisaviikonlopun aikataulu ja lähtölistat julkaistaan Suomen Agilityliiton verkkosivuilla:

http://www.agilityliitto.fi/wordpress/?page_id=5564

 

Katsojat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa koko viikonlopun ajan.

ATT-areenan osoite on Luolakalliontie 10, Lieto. Katso lisää

http://atturku.net/site/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=52.

 

 Agility on ihmisen ja koiran yhteistyötä

 

Agilityn ideana on, että ihmisen ohjaama koira suorittaa ennalta määritetyn esteradan virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti. Ohjaaja käyttää ääntään ja kehonsa liikkeitä koskettamatta koiraa ja esteitä. Lajissa voi kilpailla tai sitä voi harrastaa ihan vain omaksi ja koiran iloksi.

 Suomessa agilityä harrastaa useita tuhansia ihmisiä, maailmalla kymmeniä tuhansia. Vuonna 2011 kilpailusuorituksia tehtiin Suomessa lähes 88000. Starttien määrä on kasvanut vuodesta 2007 lähes kolmellakymmenellätuhannella.

 

Lisätietoja

Suomen Agilityliitto

 Kati Kollanen, puh. 045 114 9391

 viestinta@agilityliitto.fi

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa. Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu. SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU) ry:n tukijäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs