Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lemmikit » Faunatar Kotka saa Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Faunatar Kotka saa Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2016 klo 06:00
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Faunatar Kotkasta tulee huomenna lauantaina 16. eläinkauppa, joka on saanut Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin. Sertifioinnin avulla kuluttajan on aiempaa helpompaa erottaa eläinkauppojen joukosta ne myymälät, jotka aivan erityisesti panostavat eläinten hyvinvointiin sekä tiedonjakoon myymiensä eläinten tarpeista ja hyvästä hoidosta. Sertifikaatti on osoitus eläimen hankkijalle siitä, että liike toimii eettisesti.

Sertifikaatin tavoitteena on edistää eläinliikkeissä myytävien lemmikkieläinlajien hyvinvointia sekä liikkeissä että omistajiensa hoidossa. Sertifioiduissa liikkeissä pidettäville eläimille on luotu hoito- ja olosuhdestandardit, jotka ylittävät voimassa olevan eläinsuojelulainsäädännön vähimmäisvaatimukset. Lisäksi eläinten hankkijoille jaetaan lajikohtaiset hoito-ohjeet, jotka perustuvat viimeisimpään tutkimustietoon. SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto hallinnoi sertifiointityöryhmää, joka vastaa laatujärjestelmän kehittämisestä ja sertifikaattien myöntämisestä. Järjestelmää on kehitetty yli kymmenen vuoden ajan.

Sertifioidut liikkeet sitoutuvat siihen, että liikkeessä ei myydä luonnosta pyydystettyjä nisäkkäitä tai lintuja. Lisäksi myynnissä pidetään ainoastaan riittävän suuria, sertifikaatin olosuhdestandardit täyttäviä häkkejä ja terraarioita sekä eläimille turvallisia virikkeitä. Järjestelmässä mukana oleminen edellyttää liikkeeltä jatkuvaa kehittymistä.

– Me Faunattaressa koemme, että Eettisen eläinkaupan sertifikaatin saaminen ja sitä kautta liikkeen tuotevalikoiman korkean laadun ja eläinten parhaan mahdollisen kohtelun todistaminen on jokaiselle lemmikkieläinliikkeelle kunnia-asia. Haluamme osoittaa asiakkaillemme, että ihan oikeasti panostamme eläinten oloihin, oikeaan hoitoon ja tiedonjakoon, josta sertifikaatti on selkeä ja luotettava todiste, kertoo myymälänhoitaja Suski Turkkila.

Sertifikaatin saaminen ei ollut Faunatar Kotkalle erityisen työlästä, sillä muun muassa myymälässä myytävien eläinten hoito-ohjeet on jo aiemmin päivitetty vastaamaan sertifioinnin yhteydessä noudatettavia ohjeita koko Faunatar-ketjussa. Kotkassa ei kuitenkaan aiota jäädä laakereille lepäämään sertifioinnin jälkeen.

– Työtä on tiedossa myös tästä eteenpäin, sillä eläinalalla ei koskaan voi sanoa olevansa valmis. Olemme halukkaita ja innokkaita oppimaan uutta ja seuraamaan myös EESP-kokonaisuuden kehittymistä jatkossakin.

SEY toivottaa uuden tulokkaan lämpimästi tervetulleeksi ja toivoo, että sertifioitujen eläinkauppojen määrä jatkaa yhä kasvuaan.

– Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmä on uraauurtava ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen hanke. Olemme SEYssä erittäin iloisia, että Faunatar Kotka liittyy sertifioitujen eläinkauppojen joukkoon, sanoo SEYn toiminnanjohtaja (vs.) Maria Lindqvist.

Lehdistön edustajat ja muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleet tilaisuuteen. Sertifikaatin luovutuksen jälkeen on varattu aikaa haastatteluille. Sertifiointitilaisuus järjestetään huomenna lauantaina kello 14 alkaen Faunatar Kotkassa Kauppakeskus Pasaatissa, 2. kerros.

Lisätietoja:

Faunatar Kotka
Kauppakeskus Pasaati, 2. kerros (Keskuskatu 10)
p. 044 971 8835

http://www.faunatar.fi/Faunatar_Kotka_eettinen_elainkauppa

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin kotisivut: www.eesp.fi

Haastattelut:

Johanna Valo
Toimitusjohtaja, Faunatar
P. 040 051 2762
Johanna.valo@faunatar.fi

Suski Turkkila
Faunatar Kotkan myymälänhoitaja
p. 044 050 6191
kotka@faunatar.fi

Paula Hirsjärvi
Eettisen Eläinkaupan Sertifiointityöryhmän puheenjohtaja
p. 050 490 0312
paula.hirsjarvi@gmail.com

Maria Lindqvist
Toiminnanjohtaja (vs.), SEY
P. 050 371 2740
maria.lindqvist@sey.fi

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs