Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Suomen Rahapajan tiedote liittyen kolikkovarkaustuomioon 31.12.2010

Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapajan tiedote liittyen kolikkovarkaustuomioon 31.12.2010

Tiedote.
Julkaistu: 31.12.2010 klo 13:39
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapajan entinen tuotantopäällikkö on tuomittu tänään Helsingin käräjäoikeudessa rangaistukseen törkeästä varkaudesta. Entinen tuotantopäällikkö tunnusti varastaneensa yhtiön tuotannosta eurokolikoita. Entinen tuotantopäällikkö käytti hyväkseen luottamusasemaansa. Tapaukseen ei liity muita Suomen Rahapajan työntekijöitä. Tuomittu yhtiön entinen tuotantopäällikkö ei ole ollut Suomen Rahapajan johtoryhmän jäsen.

Huolimatta normaalia tiukemmista turvallisuusjärjestelyistään Suomen Rahapaja joutui rikoksen uhriksi. Heti rikoksen tultua ilmi yhtiössä todettiin turvallisuusjärjestelmässä ollut aukko, minkä johdosta turvallisuustasoa nostettiin välittömästi.

Yhtiön koko liiketoiminta perustuu luottamuksellisuuteen. Tuotannossa käsitellään usean eri valtion kolikoita, mistä johtuen kaikki turvallisuusjärjestelyt sekä erilaiset sopimukset ovat salassa pidettäviä. Yksityiskohtainen kommentointi yhtiön turvallisuusjärjestelmistä ei ole mahdollista. Yhtiön turvallisuusjärjestelmän on ulkopuolisen tarkastajan toimesta todettu olevan hyvällä tasolla. Turvatoimia kiristetään ja kehitetään jatkuvasti uusimman tekniikan ja toimintamallien kehittämisen tasolla.

Kyseessä on valitettava ja todella poikkeuksellinen yksittäistapaus, johon yhtiö suhtautuu erittäin vakavasti. Yksittäinen henkilö on aiheuttanut yhtiön maineeseen vaurioita, jotka eivät korjaudu hetkessä. Toivomme, että kykenemme säilyttämään henkilöstön, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden luottamuksen tapauksesta huolimatta.

Yhteydenotot

Paul Gustafsson Henna Karjalainen

toimitusjohtaja viestintä- ja markkinointipäällikkö

puh 050 4617 744 puh 050 575 9197

email paul.gustafsson@mint.fi email henna.karjalainen@mint.fi

 

 

Suomen Rahapaja Oy on Pohjoismaiden ja Baltian johtava rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti AB Mynverketin Ruotsissa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Se suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Yhtiössä on kaksi liiketoimintayksikköä: Käyttörahat ja Keräilytuotteet. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja, rahasarjoja ja mitaleja. Konsernissa on noin 133 työntekijää ja vientiä on lähes 40 maahan. Vuonna 2010 tulee kuluneeksi 150 vuotta, kun yhtiö perustettiin keisari Aleksanteri II:n päätöksellä. Juhlavuoden aikana Suomen Rahapaja on julkistanut viisi uutta juhlarahaa, avannut huhtikuussa verkkokaupan ja lokakuusta lähtien suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen Heurekassa avattuun näyttelyssä. Lisää tietoa juhlavuoden tapahtumista löytyy sivustoltamme osoitteesta www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs