Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Organisationen för EU:s högsta förvaltningsdomstolar har nu färska uppgifter om Finland på sin webbplats

Korkein hallinto-oikeus

Organisationen för EU:s högsta förvaltningsdomstolar har nu färska uppgifter om Finland på sin webbplats

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.10.2014 kl. 09:30
Utgivare: Korkein hallinto-oikeus

ACA, som är en organisation för de högsta förvaltningsdomstolarna i Europeiska unionens medlemsstater, tillhandahåller på sin webbplats mångsidigt material om sina medlemmar. Högsta förvaltningsdomstolen i Finland har nyligen uppdaterat sina uppgifter. På webbplatsen finns nu information om vårt rättssystem och vår rättskipning samt användbara statistiska uppgifter av olika slag.

Genom att klicka på Tour of Eruope på ACA:s webbplats www.aca-europe.eu och därefter på kartan för varje enskilt land finner man mångsidiga uppgifter om de högsta förvaltningsdomstolarna i respektive medlemsland. Högsta förvaltningsdomstolen i Finland har som första medlemsland uppdaterat sina uppgifter.

ACA:s webbplats kan nås också genom högsta förvaltningsdomstolens webbplats.

Information om unionsrätten finns i databasen Jurifast

Från ACA:s webbplats får man också ingång till databasen Jurifast, som innehåller information om Europeiska unionens domstols rättspraxis och de fall i vilka de nationella högsta förvaltningsdomstolarna har begärt förhandsavgörande av unionens domstol. I databasen finns också de avgöranden som Europeiska unionens domstol har gett när förhandsavgöranden har begärts samt de beslut som de nationella högsta förvaltningsdomstolarna därefter har fattat i målet.

Databasen innehåller också många andra beslut i vilka de högsta nationella förvaltningsdomstolarna har tillämpat unionsrättsliga bestämmelser.

Kontakt:

Hannele Klemettinen, referendarieråd, 029 5640 332
Päivi Musakka, kommunikationschef, 050 341 1347

Länkar:

http://www.kho.fi/sv/index/korkeinhallinto-oikeus/kansainvalinenyhteistyo.html
www.aca.europe.eu
www.hfd.fi

I Finland utövas domsrätten enligt grundlagen av oberoende domstolar. Inom förvaltningen utövas den högsta domsrätten av högsta förvaltningsdomstolen (HFD).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs