Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Korkein hallinto-oikeus ehdotetusta tuomioistuinlaista: Perusteellinen jatkovalmistelu on välttämätön

Korkein hallinto-oikeus

Korkein hallinto-oikeus ehdotetusta tuomioistuinlaista: Perusteellinen jatkovalmistelu on välttämätön

Tiedote.
Julkaistu: 22.05.2014 klo 15:36
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Korkein hallinto-oikeus katsoo, että valmisteilla oleva laaja tuomioistuinlakiuudistus vaatii vielä perusteellisen ja syvällisen valmistelun. Valmistelua ei KHO:n mukaan nyt ole syytä tarpeettomasti nopeuttaa.

-        Työryhmän aikataulu on ollut todella tiukka ja merkittävätkin ehdotukset on nostettu esille aivan valmistelun loppuvaiheessa, KHO:n presidentti Pekka Vihervuori sanoo.

Korkein hallinto-oikeus pitää välttämättömänä, että säännösten käytännön toimivuus arvioidaan huolellisesti. Jokaisen tuomioistuimen tehtävät ja niiden toimintaympäristö on käytävä asiantuntevasti läpi ennen lopullisten ratkaisujen tekemistä.

-        Joitakin uudistuksia voi tietenkin tehdä osittaisina tai erillisinä mikäli se katsotaan tarpeelliseksi. Tärkeintä on kuitenkin saada aikaan harkittu ja perusteltu laki, joka palvelee tuomioistuinlaitosta ja yhteiskuntaa.

Vihervuori korostaa, että hyvin valmistellulla lailla ja säädöksillä vältytään käytännön ongelmilta tuomioistuinten työssä.

Lisätietoja:
Päivi Musakka,
viestintäpäällikkö
050 341 1347

linkki:
http://www.kho.fi/material/attachments/kho/ajankohtaista/tiedotteet/IUIWxFS9v/Uusi_tuomioistuinlaki_220514.pdf

 

 

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs