Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Korkein hallinto-oikeus antaa vuosittain kymmeniä lausuntoja

Korkein hallinto-oikeus

Korkein hallinto-oikeus antaa vuosittain kymmeniä lausuntoja

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 14:36
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Korkein hallinto-oikeus antaa vuosittain ministeriöille lukuisia lausuntoja erilaisista hallintolainkäyttöön liittyvistä lainsäädäntöhankkeista.

Tehtävämme on tuoda korkeimman hallintolainkäyttäjän painava näkökulma meneillään oleviin lainsäädäntöhankkeisiin. Lausunnoissa keskitytään ennen muuta oikeussuojaan ja muutoksenhakuun. Lausuntojemme määrä on ollut jatkuvassa vuosittaisessa kasvussa, korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Vihervuori sanoo.

Korkeimman hallinto-oikeuden kaksi tuoreinta lausuntoa ovat maaliskuulta. Toinen on ympäristöministeriölle annettu lausunto ympäristönsuojelulain uudistamisesta ja toinen työ- ja elinkeinoministeriölle maakaasumarkkinalain uudistamisesta.

Korkeimman hallinto-oikeuden antamien lausuntojen määrä on kymmenessä vuodessa lähes kolminkertaistunut niin, että viime vuonna annoimme kaksikymmentäneljä lainsäädäntöä ohjaavaa lausuntoa, Vihervuori painottaa.

 

Linkit:

Lausunto ympäristöministeriölle
Lausunto työ- ja elinkeinoministeriölle
Lausuntoja

Yhteystiedot:
Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö 050 341 1347

Liitetiedostot

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs