Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikirjapäätös - ulkomaalaisasiaan liittyvä perhe-elämän selvittäminen

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös - ulkomaalaisasiaan liittyvä perhe-elämän selvittäminen

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2015 klo 09:29
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Kiinan kansalaiselle A:lle oli myönnetty perhesideperusteinen oleskelulupa Suomen kansalaisen B:n kanssa solmimansa avioliiton perusteella. Poliisilaitos oli sittemmin peruuttanut oleskeluluvan katsottuaan, että sen myöntämisen edellytyksiä ei ollut enää olemassa. Poliisilaitoksen mukaan ei ollut uskottavaa, että väestötietojärjestelmän mukaan erilleen, yhteen ja taas erilleen muuttaneet A ja B viettävät tosiasiassa yhteistä perhe-elämää.

KHO:n päätös:

Korkeimmassa hallinto-oikeudessa oikeudellisen avustajan hankkineet muutoksenhakijat ovat pyytäneet suullisen käsittelyn toimittamista itsensä kuulemiseksi avioliittonsa luonteesta ja perhe-elämäänsä liittyvistä seikoista. Suullisen käsittelyn toimittaminen selvityksen esittämiseksi näistä seikoista on tarpeen.

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1449754559414.html

Edellä olevan perusteella hallinto-oikeuden päätös on kumottava ja asia on palautettava hallinto-oikeudelle suullisen käsittelyn toimittamista varten ja sen jälkeen uudelleen ratkaistavaksi.

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347

 


Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs