Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikirjapäätös - tavaramerkki, erottamiskyky (PLUS maidon tavaramerkkinä)

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös - tavaramerkki, erottamiskyky (PLUS maidon tavaramerkkinä)

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2015 klo 11:20
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

PLUS ei ollut erottamiskykyinen maidon tavaramerkkinä. PLUS ei ollut geneerinen nimitys maidolle eikä erityisesti maitotuotteiden ominaisuuksille, mutta se kuvaili, että sillä merkittyyn maitoon liittyi jotain etua, lisää, hyvää puolta ja myönteistä ominaisuutta, plussaa.

Tavaramerkin käyttöä koskeva selvitys osoitti, että tavaramerkkiä oli käytetty ja sillä merkittyjä tuotteita mainostettu intensiivisesti vajaat kaksi ja puoli vuotta ennen rekisteröintihakemuksen jättöpäivää. Hakijan panostus PLUS-maitotuotteidensa tunnetuksi tekemiseen oli ollut tuoteryhmään nähden huomattavan suuri. Esitetty markkinatutkimus osoitti tavaramerkin PLUS huomattavaa tunnettuutta. Kun kaikki muu käyttönäyttö kuitenkin koski tavaramerkin käyttöä yhdessä hakijan yhtiötunnuksen kanssa, markkinatutkimus ei riittänyt osoittamaan, että tavaramerkki PLUS olisi saavuttanut maidon tavaramerkkinä rekisteröintiin edellytettävän itsenäisen erottamiskyvyn.

 

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1431422774659.html

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö, 050 341 1347

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs