Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikirjapäätös - perukirjan osakasluetteloon liittyvä päätös

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös - perukirjan osakasluetteloon liittyvä päätös

Tiedote.
Julkaistu: 01.03.2016 klo 08:45
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Maistraatilta oli haettu perukirjan osakastietojen vahvistamista. Perukirjaan oli merkitty osakkaiksi perillisten lisäksi kaksi henkilöä yleistestamentin saajina.

Maistraatti oli vahvistanut väestötietojärjestelmässä olevien tietojen ja muun saatavissa olevan selvityksen nojalla, että perukirjaan oli merkitty kaikki kuolinpesän osakkaat. Se on lisäksi todennut, että kuolinpesän osakkaita ovat vainajan lakimääräiset perilliset. Maistraatin tulkinnan mukaan edellä mainitut kaksi henkilöä eivät olleet kuolinpesän osakkaita, sillä heitä on pidettävä erityisjälkisäädöksen saajina.

Hallinto-oikeus muutti maistraatin tekemää päätöstä siten, että kuolinpesän osakkaiksi vahvistettiin myös ne asiasta valittaneet testamentinsaajat, joita maistraatti ei ollut pitänyt kuolinpesän osakkaina.

Maistraatin valituksen johdosta korkein hallinto-oikeus totesi, että maistraatin vahvistamisella ei ollut oikeudellisesti sitovasti ratkaistu pesän osakkuutta. Maistraatin antama vahvistus ei sisältänyt sellaista hallintolainkäyttölain 5 §:n 1 momentin mukaista asiaratkaisua, johon voitiin hakea muutosta valittamalla hallintolainkäytön järjestyksessä. Korkein hallinto-oikeus kumosi hallinto-oikeuden päätöksen ja jätti tutkimatta valituksen maistraatin antamasta perukirjan osakasluettelon vahvistuspäätöksestä.

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1456403634445.html

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347

 

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs