Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikirjapäätös, joka elatustuen takaisinperintää

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös, joka elatustuen takaisinperintää

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2016 klo 09:30
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Elatustuet, joiden takaisinperinnästä kaupunki oli tehnyt kaksi päätöstä, oli maksettu elatusturvalain (671/1998) nojalla. Elatusturvalaissa ei ollut säädetty elatustuen takaisinperintäsaatavan vanhentumisesta. Elatusturvalain kumonneen elatustukilain (580/2008) 26 §:ään sen sijaan sisältyi säännös takaisinperintäsaatavan vanhentumisajasta.

Korkein hallinto-oikeus katsoi, että elatustukilain siirtymäsäännöksiä oli tulkittava siten, että elatusturvalain nojalla maksettujen elatustukien takaisinperintään oli sovellettava elatustukilain 26 §:n säännöstä takaisinperintäsaatavan vanhentumisesta.

Kaupungin päätökset elatustuen takaisinperinnästä oli tullut tehdä viiden vuoden kuluessa elatustuen maksupäivästä lukien. Mainittua ajankohtaa aikaisemmin maksettuja elatustukia koskevat takaisinperintäsaatavat olivat vanhentuneet.

KHO 2016:130

Yhteystiedot:
Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö, 050 308 7574

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. www.kho.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs