Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n lyhyt ratkaisuseloste, joka koskee laiminlyöntimaksun suuruutta

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n lyhyt ratkaisuseloste, joka koskee laiminlyöntimaksun suuruutta

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 09:11
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue oli 1.4.2014 määrännyt A Oy:n maksamaan tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä annetussa laissa (tilaajavastuulaki) tarkoitettua laiminlyöntimaksua liittyen A Oy:n vuonna 2009 tekemään alihankintasopimukseen. Hallinto-oikeus oli hylännyt A Oy:n työsuojelun vastuualueen päätöksestä tekemän valituksen soveltaen työsuojelun vastuualueen päätöksen tekohetkellä voimassa ollutta tilaajavastuulain 9 b §:n (469/2012) nojalla annettua valtioneuvoston laiminlyöntimaksun määrästä antamaa asetusta (951/2013).

Korkein hallinto-oikeus katsoi, toisin kuin hallinto-oikeus, että kun otettiin huomioon laiminlyöntimaksun laatu rangaistusluonteisena seuraamuksena, asiassa oli laiminlyöntimaksun suuruutta määrättäessä sovellettava sopimuksen tekohetkellä voimassa ollutta tilaajavastuulain 9 §:n 2 momenttia (1233/2006).

KHO 2.6.2016 T 2517

Yhteystiedot:
Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö, 050 308 7574

 

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs