Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO ratkaisi alkuvuonna lähes 800 asiaa enemmän kuin edellisvuonna

Korkein hallinto-oikeus

KHO ratkaisi alkuvuonna lähes 800 asiaa enemmän kuin edellisvuonna

Tiedote.
Julkaistu: 26.07.2016 klo 11:20
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Korkein hallinto-oikeus (KHO) ratkaisi tammi-kesäkuussa 2686 asiaa, mikä on 41 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Kesäkuun lopussa KHO:ssa oli vireillä 3438 asiaa eli kymmenen prosenttia vähemmän kuin viime vuoden kesäkuun lopussa, vaikka KHO:een tulevien asioiden määrä on kasvanut.

- Olemme palkanneet tänä vuonna nelisenkymmentä uutta tuomaria, esittelijää ja valmistelijaa vahvistamaan lainkäyttöresursseja. Lisäksi ulkomaalaisasiat on keskitetty uudelle jaostolle. Olemme myös kehittäneet työmenetelmiä ja luoneet uusia toimintatapoja, sanoo korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Vihervuori.

Asioiden keskimääräinen käsittelyaika on lyhentynyt 11,6 kuukaudesta 10,1 kuukauteen.

Korkeimpaan hallinto-oikeuteen tuli ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 2194 asiaa eli noin viisi prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Muutos johtuu ulkomaalaisasioiden määrän kasvusta.

KHO ratkaisee vuosittain nelisentuhatta valitusta ja valituslupaa. Suurimpia asiaryhmiä ovat ulkomaalaisasiat, sosiaali- ja terveydenhuolto sekä veroasiat. Ulkomaalaisasioiden määrän odotetaan vielä kasvavan loppuvuonna.

Yhteystiedot:
Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö, 050 308 7574

Liitetiedostot

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs