Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » HFD:s årsboksbeslut som gäller led-reklamtavla och hot mot trafiksäkerheten (motorväg)

Korkein hallinto-oikeus

HFD:s årsboksbeslut som gäller led-reklamtavla och hot mot trafiksäkerheten (motorväg)

Pressmeddelande.
Publicerad: 22.08.2016 kl. 09:46
Utgivare: Korkein hallinto-oikeus

Kommunen hade beviljat åtgärdstillstånd för placering av en led-ljusbelyst reklamtavla med bildväxling på ett detaljplaneområde. Reklamtavlan skulle placeras i närheten av en planskild anslutning till en motorväg. Förvaltningsdomstolen hade på besvär av NTM-centralen upphävt åtgärdstillståndet med hänvisning till att en färgstark, klart belyst reklamtavla med bildväxling hotade trafiksäkerheten och störde trafiken och av denna anledning inte var lämplig på platsen i fråga.

Högsta förvaltningsdomstolen ansåg att den med ledljus belysta reklamtavlan, som var avsedd att attrahera vägtrafikanternas uppmärksamhet, till följd av sin ljusstyrka och rörliga bild störde trafiken på den allmänna vägen och därför inte var lämplig för platsen. Högsta förvaltningsdomstolen ändrade inte förvaltningsdomstolens slutsats.

HFD 2016:123

Kontaktinformation:
Jaana Lappalainen, kommunikationschef, 050 308 7574

I Finland utövas domsrätten enligt grundlagen av oberoende domstolar. Inom förvaltningen utövas den högsta domsrätten av högsta förvaltningsdomstolen (HFD). Högsta förvaltningsdomstolens beslut kan inte överklagas. www.hfd.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs