Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » HFD:s årsboksbeslut - Offentlig upphandling – Partnerskapsavtal – Uteslutning ur anbudsförfarande

Korkein hallinto-oikeus

HFD:s årsboksbeslut - Offentlig upphandling – Partnerskapsavtal – Uteslutning ur anbudsförfarande

Pressmeddelande.
Publicerad: 04.02.2015 kl. 09:28
Utgivare: Korkein hallinto-oikeus

Syftet med det i anbudsförfrågan individualiserade upphandlingsförfarandet hade varit att med ett partnerskapsavtal som grund av en och samma tjänsteproducent upphandla läkar- och mottagningstjänster inom den öppna hälso- och sjukvården. Tjänsterna upphandlades för Kemi stad samt Keminmaa och Tervola kommuner (upphandlande enheter). Upphandlingen skulle ske så att kommunerna i samråd skulle utvärdera besluten, men självständigt besluta om sin upphandling.

Priset på de läkarmottagningstjänster som Kemi stad upphandlade skulle i anbudet uppges som ett mervärdesskattefritt pris per timme för en läkare med sådan behörighet som krävs för läkarlegitimation. En anbudsgivare hade som sitt pris uppgett noll euro. De upphandlande enheterna hade uteslutit anbudsgivaren från anbudsförfarandet. 

http://www.kho.fi/sv/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1422881287133.html

Kontaktinformation:
Päivi Musakka, kommunikationschef, 050 341 1347 

I Finland utövas domsrätten enligt grundlagen av oberoende domstolar. Inom förvaltningen utövas den högsta domsrätten av högsta förvaltningsdomstolen (HFD).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs