Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » WSOY, Tammi ja Celia-kirjasto yhteistyöhön

Celia

WSOY, Tammi ja Celia-kirjasto yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2012 klo 09:00
Julkaisija: Celia

WSOY, Tammi, ja Celia-kirjasto aloittavat yhteistyön Silencio-studion kanssa. Tavoitteena on vähentää päällekkäistä työtä, ja lisätä ja parantaa äänikirjavalikoimaa Suomessa.

Celia-kirjasto saa kokoelmiinsa laadukkaita äänikirjoja kohtuullisin kustannuksin ja kohtuullisessa ajassa painetun kirjan ilmestymisen jälkeen. WSOY:n ja Tammen tavoite on yhteistyön tukemana kehittää yhä parempaa äänikirjavalikoimaa niille, jotka haluavat kuunnella kirjan — vaikkapa automatkalla, urheillessaan tai laittaessaan ruokaa.

Yhteistyö hyödyttää Celia-kirjaston asiakkaita, sanoo asiakkuusjohtaja Minna von Zansen. ”Suomen kaltaisessa pienen kielialueen maassa on ollut ei-toivottava tilanne pitkään, kun äänikirjat on jouduttu tuottamaan kahteen kertaan: kaupallisten toimijoiden tuottamat versiot myyntiin ja Celia-kirjaston tuottamat versiot lukemisesteisten asiakkaiden käyttöön.”

Äänikirjatuottaja Piritta Maavuori kommentoi, että nyt alkava yhteistyö on tärkeä tukijalka matkalla kattavaan äänikirjavalikoimaan ja sen myötä äänikirjojen suosion kasvattamiseen. ”Merkittävä osa WSOY:n ja Tammen vuosittain julkaistavista äänikirjoista pyritään jatkossa saamaan yhteistyön piiriin. Samalla Celian asiakkaat saavat mahdollisuuden kuunnella entistä enemmän näyttelijöiden lukemia äänikirjoja.”

Valtaosan välittämistään äänikirjoista Celia tuottaa jatkossakin itse. Kauno- ja tietokirjallisuutta on kokoelmissa 35 000 äänikirjaa, ja määrä kasvaa noin 1500 kirjalla vuosittain.

Celia-kirjasto osallistuu yhteistyöhön oman hankintapolitiikkansa mukaisesti.

Lisätietoja:

Asiakkuusjohtaja Minna von Zansen, puh. 040 186 8553, Celia-kirjasto, minna.vonzansen(at)celia.fi, www.celia.fi

Äänikirjatuottaja Piritta Maavuori, puh. 0400 878 024, Bonnier Books Finland. piritta.maavuori(at)bonnierbooks.fi

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville. Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille, ja valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja.

Bonnier Books Finland on vuonna 2011 perustettu yhtiö, joka vastaa Bonnierin kirjaliiketoiminnasta Suomessa. Tammi, WSOY ja Readme.fi ovat osa Bonnier Books Finlandin liiketoimintaa.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs