Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Tulossa huhtikuussa: Tyttö, joka voitti Isisin. Faridan tarina

Minerva Kustannus Oy

Tulossa huhtikuussa: Tyttö, joka voitti Isisin. Faridan tarina

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2016 klo 09:51
Julkaisija: Minerva Kustannus Oy

Farida Khalaf & Andrea C. Hoffman
OLIN ISISIN VANKI
Nuoren jesiditytön kauhujen kuukaudet

Faridan tarina on ainutlaatuinen ja ajankohtainen dokumentti ”Islamilaisen valtion” julmuuksista. Se on myös kertomus uskomattomasta rohkeudesta ja koskettava todistus siitä, miten ystävyys, rakkaus ja elämänhalu ovat vahvempia, kuin barbaarinen vallankäyttö.

Pohjois-irakilainen Farida Khalid oli seitsentoistavuotias, kun Isis-terroristit hyökkäsivät hänen kyläänsä elokuussa 2014. Kylän miehet ja pojat tapettiin. Tytöt ja nuoret naiset otettiin vangeiksi.

Kuukausien ajan Farida eli maanpäällisessä helvetissä. Muiden naisvankien tapaan häntä kaupattiin orjamarkkinoilla, luovutettiin mieheltä toiselle, hakattiin ja raiskattiin. Farida ei kuitenkaan  alistunut vastustelematta. Hän kamppaili vastaan, puri ja potki. Ja teki kaappaajilleen selväksi, että nämä toimivat jyrkästi sitä uskontoa vastaan, jota väittivät julistavansa.

Sitten eräänä päivänä hänen huoneensa ovi jäi lukitsematta. Farida tarttui tilaisuuteen ja lähti viiden muun vangin kanssa hengenvaaralliselle pakomatkalle Syyrian autiomaan halki…

Saksassa helmikuussa 2016 ilmestyvän kirjan oikeudet on Suomen lisäksi myyty jo Englantiin, Hollantiin, Italiaan, Kreikkaan, Kroatiaan, Puolaan, Ranskaan, Romaniaan, Serbiaan, Slovakiaan, Tšekkiin, Unkariin ja Yhdysvaltoihin.

Olin Isisin vanki

ISBN/EAN 978-952-312-293-2
Luokka 99.1
Suomennos Anne Mäkelä
Sidottu
n. 300 s.
Ilmestyy 4/2016

Farida Khalaf on nyt 19-vuotias. Hän on saanut turvapaikan Saksasta. Koska Faridan toipumisprosessi koettujen järkytysten jälkeen on vielä kesken, ja koska hänellä on syytä pelätä turvallisuutensa puolesta, on hänen olinpaikkansa salainen.

Andrea C. Hoffman on politiikan toimittaja ja Lähi-idän asiantuntija Focus-uutisaikakauslehdessä. Hän on raportoinut alueelta yli 15 vuoden ajan.

Liitetiedostot

Arvostelukappaleet:
Merja Varon| 050-5474747 | merja.varon@minervakustannus.fi
Jorma Mahlanen | 044-5678072 | jorma.mahlanen@minervakustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs