Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » TIEDOTE: Bazarin syksyssä odotettuja uutuuksia tutuilta tekijöiltä

Bazar Kustannus Oy

TIEDOTE: Bazarin syksyssä odotettuja uutuuksia tutuilta tekijöiltä

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2014 klo 10:02
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Bazar Kustannuksen syksyn kustannusohjelmassa on romaaneja suomalaisille lukijoille jo tutuiksi tulleilta kirjailijoilta. Uusia romaaneja julkaistaan Alan Bradleyltä, Paulo Coelholta, Bernard Cornwellilta, Albert Espinosalta, Kate Mortonilta, Katherine Pancolilta ja Christian Rönnbackalta. Uutena kirjailijana esittäytyy Michael Mortimer. Bazarin syksyn tietokirja on norjalaisen mentaalivalmentajan Erik Bertrand Larssenin Paras.

Michael Mortimerin Neitsytkivi (Jungfrustenen) aloittaa populaaritiedettä ja mystiikkaa yhdistävän trillerisarjan. Nuori biologian opiskeilija Ida Nordlund saa isoäidiltään vanhan lippaan, jonka sisältöä hänen tulee varjella hinnalla millä hyvänsä. Seikkailu kuljettaa Idan Ruotsista Suomeen ja aina Venäjälle saakka. Michael Mortimer on pseudonyymi, jonka takaa paljastuu kaksi palkittua ruotsalaiskirjailijaa. Daniel Sjölin työskentelee toimittajana ja kriitikkona, Jerker Virdborg on julkaissut jo useita romaaneja ja novellikokoelman. Kirjan on suomentanut Anu Koivunen ja se ilmestyy 3.6.

Albert Espinosan romaani Pyydä luokse sun (Si tù me dices ven lo dejo todo…) on pieni hyvän mielen tarina ihmissuhteista. Danin avioliitto on päättynyt ja hän matkustaa Caprille pohtimaan elämäänsä. Matkan aikana Dani palaa muistoissaan elämänsä ihmissuhteisiin ja kokemaansa. Espanjalainen Albert Espinosa on ammatiltaan elokuvaohjaaja, näyttelijä ja kirjailija. Hän sairasti nuorena kymmenen vuoden ajan syöpää ja on kirjoittanut kokemastaan teoksen Keltainen maailma. Kirja julkaistiin tammikuussa 2014. Pyydä luokses sun ilmestyy 7.8. ja sen on suomentanut Satu Ekman.

Australialaisen Kate Mortonin Hylätty puutarha (Forgotten Garden) on mystinen lukuromaani, joka kuljettaa lukijaa vuosikymmenten ja sukupolvien tarinoiden välillä, paljastaen tarinan salaisuuksia vähä vähältä. Australiassa asuva Cassandra on perinyt isoäidiltään vanhan mökin. Hän matkustaa Englantiin selvittämään tämän salattua menneisyyttä. Teos on palkittu muun muassa Australian kirja-alan arvostetulla Vuoden romaani -palkinnolla. Aikaisemmin Mortonilta on suomennettu romaani Paluu Rivertoniin. Kirja ilmestyy 26.8. ja sen on suomentanut Hilkka Pekkanen.

Kuolema ei ole lasten leikkiä (The Weed That Strings the Hangman’s Bag) on kanadalaisen Alan Bradleyn Flavia de Luce -dekkarisarjan toinen osa. Bishop´s Laceyyn päätyneen nukketeatteriseurueen marionettitaiteilija saa yllättäen surmansa kesken esityksen. Flavia ei voi olla sekaantumatta tutkimuksiin, ja samalla hän päätyy penkomaan muitakin kylän vaiettuja salaisuuksia. Sarjan ensimmäinen osa Piiraan maku makea julkaistiin maaliskuussa 2014. Sarjasta on tekeillä televisiosarja, jonka ohjaa Sam Mendes. Kuolema ei ole lasten leikkiä ilmestyy 11.9. Sen on suomentanut Laura Beck.

Brasilialainen Paulo Coelho pohtii uutuusromaanissaan Uskottomuus (Adultério) parisuhdetta, ihastumista ja rakkautta. Kolmekymppinen Linda elää ulkoisesti onnellista ja vaurasta elämää. Hänellä on hyvä ura, lapsia ja rakastava aviomies. Silti Linda on tyytymätön elämäänsä, eikä mikään pelota häntä niin paljon kuin se, että mikään ei muuttuisi. Uskottomuus on Coelhon viidestoista suomennettu romaani. Teoksia on myyty Suomessa jo yli 750 000 kappaletta. Uskottomuus ilmestyy 2.9. ja sen on suomentanut Sanna Pernu.

Vakuutusetsivä Christian Rönnbackan Rakennus 31 on kolmas osa tutkinnanjohtaja Antti Hautalehdosta kertovassa dekkarisarjassa. Tällä kerta mystinen rikos johdattaa porvoolaispoliisin Nikkilän vanhaan mielisairaalaan ja sen salaisuuksien äärelle. Antti Hautalehto -sarjassa on julkaistu aikaisemmin teokset Operaatio Troijalainen ja Julma. Kirjoja on myyty yhteensä lähes 30 000 kappaletta. Rakennus 31 ilmestyy 9.9.

Norjan suosituin puhuja ja mentaalivalmentaja Erik Bertrand Larssen paljastaa kirjassaan Paras (Bli best med mental trening) mikä erottaa voittajan muista. Bertrand Larssen valmentaa työssään yritysjohtajia ja huippu-urheilijoita, mutta metodit sopivat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita parantamaan tuloksiaan niin arjessa, työelämässä kuin kuntoilussa. Bertrand Larssenin valmennettavia ovat muun muassa Tour de Ski -voittaja Martin Johnrud Sunby ja maailman kärkigloffaaja Suzann Pettersen. Kirjaa on myyty Norjassa jo 120 000 kappaletta ja teoksen käännösoikeudet on myyty 13 maahan. Paras ilmestyy 18.9. ja sen on suomentanut Päivi Kivelä.

Pakanavaltias (Pagan Lord) on Bernard Cornwellin viikinkisoturi Uhtredista kertovan sarjan seitsemäs osa. Kuningas Alfredin luottosoturi Uhtred on joutunut uuden kuninkaan epäsuosioon ja hänet karkotetaan mailtaan. Mutta Uhtred ei luovuta, vaan lähtee miehineen valtaamaan esi-isiensä kotia takaisin. Pakanavaltias sijoittuu veriseen keskiaikaan ja vuoden 910 Englantiin. Englantilaissyntyisen, nykyään Yhdysvalloissa asuvan Cornwellin romaaneja on myyty maailmalla yhteensä yli 20 miljoonaa kappaletta. Pakanavaltiaan on suomentanut Ulla Lempinen ja se ilmestyy 7.10.

Katherine Pancolin Mimmit (Muchachas) aloittaa ranskalaiskirjailijan uuden romaanitrilogian. Mimmit on kirja naisista, jotka ihastuvat ja rakastavat. Naisista, jotka taistelevat henkensä edestä. Se on romaani naisten välisestä ystävyydestä ja avunannosta. Tarinassa on mukana Pancolin aikaisemmista teoksista tuttuja henkilöhahmoja, mutta nyt mukaan tulee myös Joséphinen siskopuoli, josta tämä ei ole aiemmin tiennyt mitään. Mimmit ilmestyy 1.10. ja sen on suomentanut Lotta Toivanen.


Lisätiedot, syksyn 2014 katalogit ja arvostelukappaleet

Bazar Kustannus Oy, viestintäpäällikkö Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, vilja@bazarkustannus.fi

Syksyn 2014 kirjat ja kirjailijaesittelyt löytyvät Bazarin verkkosivuilta:
http://www.bazarforlag.fi/kirjat/syksy-2014Liitetiedostot

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää. Suomessa Bazar Kustannus Oy kustantaa pääasiassa käännöskirjallisuutta, mutta tavoitteena on tehdä myös suomalaista kirjallisuutta tunnetuksi muissa Pohjoismaissa. www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs