Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Tiedonjulkistamispalkinto Lasten oma vuosikirja -kirjan tekijöille

Lasten Keskus

Tiedonjulkistamispalkinto Lasten oma vuosikirja -kirjan tekijöille

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2015 klo 11:30
Julkaisija: Lasten Keskus

Tuula Korolainen, Riitta Tulusto ja Maija Hurme palkitaan tiedonjulkistamisen valtionpalkinnollateoksestaan Lasten oma vuosikirja (Lasten Keskus). Se on elämyksellinen tietokirja juhla-, liputus- ja merkkipäivistä.

Tuula Korolaisen ja Riitta Tuluston toimittama ja Maija Hurmeen kuvittama teos tarjoaa runsaasti tietoa. Sitä höystetään saduilla, kertomuksilla, runoilla, herkkuresepteillä ja askarteluvihjeillä. Mukana on myös ennen julkaisemattomia, tätä kirjaa varten kirjoitettuja tai suomennettuja tekstejä. Hauskoja ja kekseliäitä yksityiskohtia sisältävät kuvat elävöittävät tekstiä ja lisäävät kiinnostusta.

”Lasten oma vuosikirja on monipuolinen ja runsas, kaikenikäisille sopiva tietokirja vuodenkierrosta ja Suomessa vietettävistä juhla- ja merkkipäivistä. Kirja toimii käsikirjana, johon voi palata vuoden mittaan aina uudestaan, kun kalenteri antaa aihetta. Lapsi voi lukea sitä itsenäisesti tai yhdessä aikuisen kanssa. Teksti on sujuvaa ja ymmärrettävää alle kouluikäisellekin, mutta runsaassa tietomäärässä on paljon uutta myös useimmille aikuisille”, sanotaan palkintoperusteluissa.

Kirjassa näyttäytyy monikulttuurinen Suomi

”Tuula Korolainen ja Riitta Tulusto esittelevät sekä uskonnolliset että maalliset juhlapäivät. Mukana on paljon uusia merkkipäiviä, joista puhutaan uutisissa, kuten autoton päivä, isovanhempien päivä tai nallejen päivä. Myös muslimien Id-al-Fitr, juutalaisten hanukka, ortodoksien pääsiäinen tai muinaissuomalaisten kekri esitellään kirjassa. Yhteensä kirjassa on 84 juhla- tai merkkipäivän merkitys- ja kulttuurihistoria.

Korolainen ja Tulusto ovat yhdistäneet taitavasti tietopohjaista asiatekstiä, runoja ja satuja. Maija Hurmeen kuvitus on selkeä ja kaunis. Juhliin ja merkkipäiviin liittyy askarteluohjeita, ruokareseptejä ja kirjallisuutta, joiden perusteella voi tehdä jotain juhlan teemaan liittyvää tai lukea aiheesta lisää.”

”Lasten oma vuosikirja ei aliarvioi lasta eikä ikävystytä aikuista. Kirjasta voi nauttia vuoden ympäri haluamansa kokoisia, pieniä tai suuria paloja kerrallaan”, lukee palkintoperusteissa.

Kirja sopii niin kantasuomaisille kuin uussuomalaisille perheille sekä päiväkoteihin ja kouluihin lasten kanssa työskentelevien verrattomaksi työkaluksi. Lasten oma vuosikirja saa jatkoa, kun maaliskuussa 2016 ilmestyy Lasten oma lauluvuosi. Se sisältää perinteisiä ja uusia lauluja esiteltyihin päiviin.

Tuula Korolainen, Riitta Tulusto ja Maija Hurme (kuv.): Lasten oma vuosikirja. Lasten Keskus 2014. 192 s. Kl L 49.262. ISBN 978-952-288-147-2. Ovh. 32,00.

Tekijät: Kirjailija, toimittaja Tuula Korolainen ja erityisopettaja, tietokirjailija Riitta Tulusto ovat yhdessä kirjoittaneet ja toimittaneet monia lasten tietokirjoja, joista heidät on aiemmin palkittu muun muassa Tietopöllö-palkinnolla. Maija Hurme on graafinen suunnittelija ja kuvittaja.

Lisätietoja: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi; Tuula Korolainen tuula.korolainen@saunalahti.fi; Riitta Tulusto, riitta.tulusto@gmail.com; Maija Hurme maijahurmeillustrations@gmail.com

Arvostelukappaleet ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

Kirjan kansikuva: http://www.lastenkeskus.fi/kuvapankki/Lasten_oma_vuosikirja.jpg

Liitetiedostot

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs