Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Rikoskirjailija Matti Laineen kuudes romaani Merkitty mies julkaistaan keskiviikkona 13.8.2014

Paasilinna

Rikoskirjailija Matti Laineen kuudes romaani Merkitty mies julkaistaan keskiviikkona 13.8.2014

Tiedote.
Julkaistu: 30.07.2014 klo 14:30
Julkaisija: Paasilinna

Romaani Merkitty mies (Paasilinna) sijoittuu helsinkiläiseen alamaailmaan. Kirjan päähenkilö on Laineen aiemmasta romaanista Pahojen miesten seura tuttu, entinen huippujääkiekkoilija Elias Vitikka, joka on nyt edennyt urallaan yhä syvemmälle alamaailmaan.

Kirjailijan haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet tiedottajalta:

Jorma Akkanen, 050 567 1888 jorma.akkanen@paasilinna.fi

Matti Laine (s. 1976) on suomalainen kirjailija ja näyttelijä. Koulutukseltaan hän on teatteritaiteen maisteri (Tampereen yliopiston draamalinja 1995–1998, Teatterikorkeakoulu 2001–2005).

Kirjailijana hän on julkaissut jo viisi jännitysromaania, teokset ovat Pudotus (2008, Gummerus), Sivukuja (2009, Gummerus), Ammattilainen (2010, Gummerus), Eksytetty (2011, Gummerus) ja Pahojen miesten seura (2012, Gummerus).

Laine lukee paljon, ja puolet on jännityskirjallisuutta. James Ellroy, Elmore Leonard ja pohjoismaisista Jo Nesbø ovat hänen suosikkejaan. Alamaailman kuvauksessaan Laine tuntee hengenheimolaisuutta Jens Lapiduksen kanssa. ”Ihmisen pimeä puoli kiehtoo minua. Henkirikoksissa ollaan aina äärimmäisten kysymysten äärellä”, Laine pohtii dekkariviehtymystään. Hän tekee romaaneihinsa aina tarkat taustatyöt, sekä kirjallisista lähteistä että erityisesti haastatteluilla. Rikoslehtiä tai -sivustoja Laine ei lue. Hän on kiinnostunut ihmisistä. Asiantuntijoiden avulla pääsee paitsi muuten suljettuihin paikkoihin, voi myös kysyä miltä asiat tuntuvat, maistuvat ja tuoksuvat.

”Minulla on aina ollut erittäin vilkas mielikuvitus. Se etsii eri teitä purkautua.” Helsingissä varttunut Laine kävi Kallion Ilmaisutaidon lukion, oli mukana harrastajateatterissa ja koulun jälkeen siirtyi opiskelemaan draamalinjalle Tampereen yliopistoon. ”Enemmän kirjoittamaan kuin näyttelemään”, Laine muistelee.
Tampereen ylioppilasteatteri imaisi hänet mukaansa. Sitten seurasivat näyttelijäopinnot Teatterikorkeakoulussa. Kolmekymppisenä freelance-näyttelijänä hän päätyi myös kirjailijaksi. ”Free-näyttelijällä on toisinaan tilaa kalenterissa, joten päätin että se on now or never. Jos en tosissani kokeile, pohtisin loppuikäni, että olisiko pitänyt.”

Kirjailijakuva Matti Laineesta:  http://paasilinna.fi/kirjailijat/matti-laine/

Lisätiedot:

Petteri Paasilinna, kustantaja, Kustannusosakeyhtiö Paasilinna, Korkeavuorenkatu 35, 1. krs., 00130 Helsinki

040 418 5409 petteri@paasilinna.fi

www.paasilinna.fi

 

Jorma Akkanen, tiedottaja, Kustannusosakeyhtiö Paasilinna, Korkeavuorenkatu 35, 1. krs., 00130 Helsinki

050 567 1888 jorma.akkanen@paasilinna.fi

www.paasilinna.fi

Matti Laine: MERKITTY MIES

Kuuman kesän kuuma dekkari kaupoissa 13.8.2014

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs