Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Noxbooxin kaikki kirjat nyt myös sähköisinä versioina

Noxboox

Noxbooxin kaikki kirjat nyt myös sähköisinä versioina

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2015 klo 10:30
Julkaisija: Noxboox

 

Keskustelua herättäneen esikoisen kirjoittanut Pärttyli Rinne on haastateltava Helsingin Kirjamessuilla perjantaina 23.10.2015 klo 14. Viimeisen sanan kirjailijaa kuullaan Seppo Puttosen esittelyssä Aino-lavalla.

Helsinkiläisen pienkustantamo Noxbooxin kirjoja on nyt myynnissä sähköisinä versioina Elisa Kirja -palvelussa. Tarjolla ovat seuraavat teokset:

Danni Aminoff: En finnpojkes funderingar (2015)

 "Jag har läst så mycket historia, dock utan ordning och reda,att det måste komma ut på något sätt.

Jag har läst så mycket Ferlin och sjungit så mycket Vreeswijk att det måste bli rim på något sätt.

Det blev tvåradiga verser som handlar om människorasens öden och äventyr. I en slags hemlagad kronologi och kryddade med humor och mild ironi.

Om jag hötter med pekfingret måste det bero på att lärarränderna aldrig går ur.

Jag har valt att behandla personer och händelser som har berört mig själv. Andra skulle säkert ha valt på annat sätt.

Läs, känn igen, bli road och kanske inspirerad att läsa mera historia. Det mår alla bra av att göra."

Danni Aminoff är född 1948, bor i Ekenäs. Har under resan genom jämmerdalen kommit att tituleras make, far, lärare, hovslagare,hemmansägare, svärfar,morfar, pensionär och nu också skriftställate.   

Helka-Maria Kinnunen: Minä olen pamfletti (2015)

Minä olen pamfletti on hurja runokokoelma tytöstä, naisesta ja äidistä, vanhenemisesta ja kuolemasta. Se kertoo luopumisesta, intohimosta ja unohtamisesta. Se vyöryttää lukijalle muistoja ja maisemia, joiden kieli tuntuu ruumiissa runkoääninä. ”Se, mitä näet tässä kiikkumassa, on ehkä otanta vanhenevaa naisihmisyyttä.”

Minä olen pamfletti on sinfoninen, moniääninen ja draamallinen kokonaisuus, jonka lopuksi runoilija kysyy: ”Missä kaikki olettekaan juuri tällä hetkellä, kun tapahtuu jotain aivan ihmeellistä?” 

Esikoisrunokokoelmallaan Minä olen pamfletti Kinnunen asettuu vahvojen kotimaisten runoilijoiden joukkoon.

Helka-Maria Kinnunen on näyttelijä, käsikirjoittaja, teatteripedagogi ja teatteritaiteen tohtori. Kinnunen on näytellyt useissa suomalaisissa teattereissa mm. Kuopiossa, Lahdessa, Helsingissä ja Espoossa. Hän oli Suomen Lausujain Liiton puheenjohtaja vuosina 2010-2014 ja runojen parissa hän on työskennellyt esittäjänä, ohjaajana ja dramaturgina. Kinnusen runot ovat helposti lähestyttäviä ja niissä soi syvä runouden tuntemus. 

Minä olen pamfletti on Helka-Maria Kinnusen ensimmäinen runoteos, jota voidaankin sanoa kesän 2015 runohitiksi. Kinnusen runoesitys Kuolleita naisia esitetään 17.-22.11.2015 Helsingin Valtimonteatterissa. Osa esityksen runoista on uudesta runokokoelmasta.

Pärttyli Rinne: Viimeinen sana (2014)

Vahva esikoisromaani nuoruuden unelmista, vihasta, epätoivosta ja välinpitämättömyyteen verhoutuvasta pelosta.

Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva Franz haaveilee täyttävänsä luentosalit uudella vapauden filosofialla. Kolehmainen puhdistaa hiekkakuopalla Glock-pistoolia, lokeroiden nurkalla odottaa peräänantamaton Virpi. Maailma on luotu otettavaksi, mutta elämä ei aina käy yksiin toivekuvien kanssa. Mitä tapahtuu kun Franz kohtaa Helenan, joka opettaa lukiolaisille rakkauden olevan parasta todellisuutta? 

Viimeinen sana on matka pimeään, tinkimätön erään nuoruuden muotokuva. Se kertoo yrityksestä ratkaista maailma sanoilla, ja siitä kun sanat eivät riitä. Se on ensimmäinen kotimainen romaani, joka pureutuu suoraan koulutragedioiden pahoihin ytimiin – kirja kaikille, jotka haluavat ymmärtää.

Skotlannin St. Andrewsissa asuva Pärttyli Rinne (s. 1979) on filosofi, dramaturgi ja useasti palkittu käsikirjoittaja. Tällä hetkellä Rinne kirjoittaa Yleisradiolle neliosaista tv-draamasarjaa Rakkaus ja laki, joka pohtii rakkauden ja oikeuden keskinäissuhteita. Rinne on toiminut myös projektitutkijana Suomen Akatemialla, ja julkaissut artikkeleita akateemisissa aikakauslehdissä ja antologioissa. Paraikaa hän valmistelee filosofian väitöskirjaansa St. Andrewsin yliopistolla, aiheenaan rakkauden käsite Immanuel Kantin filosofiassa.

Viimeinen sana on kerännyt hyviä arvosteluja. Helsingin Sanomien Antti Majanderin mukaan Rinne rakentaa kohtaamattomuuden ja nöyryytyksen tilanteet hyytävän tehokkaasti. Opettaja-lehden toimittaja Marjo Jääskä kuvaa osuvasti, että teos on onnistunut, vaikka aihe onkin vaikea. Lisäksi kirja on näkynyt kymmenissä kirjablogeissa pitkin kevättä ja kesää.

Harri Virtanen: Jäljillä (2014)

Jäljillä on suoraa puhetta naisista, eroista ja lapsuudesta. Kokoelman runoissa Bob Dylan soi Käpylässä, nurmikot leikataan öisin, maailmaan tullaan Ford Cortinalla ja miehen seksuaalisuudessa on huumoria. Kaiken taustalla kaikuu Kymenlaakson laulu, ja normaaliksi on pitkä matka. 

Jäljillä on kovan ja pehmeän vuoropuhelua, arkisen ja ylevän sulautumista toisiinsa. Vahvat ja terävät runot tarjoavat oivalluksia ja aukeavat uusiin, yllättäviin suuntiin. 
Jäljillä on Harri Virtasen esikoisrunokokoelma.

Harri Virtanen (s. 1963) on aiemmin kirjoittanut näytelmiä ja tv-käsikirjoituksia. Hänet tunnetaan mm. tv-sarjoista Kylmäverisesti sinun, Hyvät neuvot kalliit ja Suojelijat. Virtanen on työskennellyt dramaturgian professorina, TV1:n ohjelmapäällikkönä sekä kaunokirjallisuuden kustantajana. Vuodesta 2012 hän on toiminut jungilaisena psykoanalyytikkona yksityisvastaanotollaan Helsingin Alppilassa.

Lars Ehnberg: Unia, satuja ja myyttejä (2013)

Unia, satuja ja myyttejä on ensimmäinen suomenkielinen perusteos C.G. Jungin (1875-1961) psykologiasta. Analyyttisen psykologian painopiste on tiedostamattoman mielen tutkimuksessa. Kirja käy läpi keskeisiä käsitteitä kuten varjo, anima, animus ja individuaatio ja esittelee Jungin teoriat kronologisesti, alkaen sana-assossiaatiokokeesta niin kuin se 1900-luvun alussa tehtiin Burghölzlin sairaalassa, jossa Jung oli psykiatrina. 

Unia, satuja ja myyttejä on sukellus analyyttisen psykologian juurille. Vaikka kirja onkin suunnattu ensisijaisesti psykoterapeuteille, se on oivalluksia tuottavaa luettavaa kaikille ihmismielestä kiinnostuneille. Se rohkaisee unien ja satujen käyttöön löytöretkellä tiedostamattoman mielen viisauteen. 

Lars Ehnberg (s.1953) on psykoanalyytikko, joka on kouluttautunut Zürichin Jung Instituutissa. Kirjan sivuilta ja potilasesimerkeistä kuuluu kokeneen psykoterapeutin lämmin elämänasenne. Ehnberg kuvailee Jungin ajatuksia elävästi ja yleistajuisesti.

---

Liitetiedostot

Noxboox on tarinan monitaituri. Noxboox julkaisee psykologista kirjallisuutta ja fiktiota.

Noxboox Elisa Kirjassa: https://kirja.elisa.fi/kustantaja/noxboox
Kustantamon oma verkkokauppa: http://www.noxboox.fi

Arvostelukappalepyynnöt: info@noxboox.fi

Haastattelupyynnöt: Mandi Gardemeister +(358) 40 5713750 tai kustantaja Harri Virtanen +(358) 50 3477 716

Kustantaja: Noxboox
Noxboox 2014 http://bit.ly/1IJ0pfh
https://www.facebook.com/Noxboox
https://twitter.com/noxboox

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs