Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Minervabn julkaisu viikolla 45: Himmlerin kadonneet kirjeet

Minerva Kustannus Oy

Minervabn julkaisu viikolla 45: Himmlerin kadonneet kirjeet

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2014 klo 11:19
Julkaisija: Minerva Kustannus Oy

Katrin Himmler – Michael Wildt
Himmlerin kadonneet kirjeet
Heinrich ja Marga Himmlerin kirjeenvaihto 1927–1945

Himmlerin aiemmin julkaisematon kirjeenvaihto vaimonsa Margan kanssa piirtää intiimin muotokuvan SS.n ja Gestapon pelätystä päälliköstä.
Heinrich Himmlerin vaimolleen kirjoittamien kirjeiden luultiin pitkään kadonneen yhdessä muiden SS-valtakunnanjohtajalle kuuluneiden dokumenttien kanssa. Kuusikymmentä vuotta Himmlerin itsemurhan jälkeen kirjeet kuitenkin löytyivät israelilaisen keräilijän hallusta. Koblenzin arkistoissa säilyneiden Margan kirjeiden kanssa ne muodostavat ainutlaatuisen dokumentin holokaustin arkkitehdin yksityiselämästä.
Himmlerin kirjeet vaimolleen ovat joskus jopa etäisen muodollisia, mutta ne osoittavat, miten hän yrittää ylläpitää normaalia perhe-elämän kulissia samalla kun hän päivittäin valvoo ja ohjailee kansanmurhaa.
Himmlerin henkilökohtainen kirjeenvaihto vahvistaa vastaansanomattomasti myös sen, että hän oli ”lopullisen ratkaisun” pääarkkitehti ja paljon lähempänä Hitleriä, kuin monet historioitsijat ovat tähän asti otaksuneet.

Lue lisää: Himmlerin kadonneet kirjeet

Katrin Himmler – Michael Wildt: Himmlerin kadonneet kirjeet
ISBN/EAN 978-952-312-042-6
Luokka 94.13; 99.1
Suomennos Maikki Soro
366 s.
Ilmestyy 10/2014

Kirjailija ja politiikan tutkija Katrin Himmler (s. 1967) on Heinrich Himmlerin nuorimman veljen Ernst Himmlerin pojantytär.  Hän on aiemmin kirjoittanut isosedästään ja tämän veljistä kertovan teoksen Les Frères Himmler – Histoire d’une famille allemande.
Historian professori Michael Wildt opettaa Berliinin Humboldt-yliopistossa. Wildt on kansainvälisesti tunnustettu natsi-Saksan historian asiantuntija, joka on kirjoittanut aiheesta useita tutkimuksia ja artikkeleita

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja kansikuvat:
Merja Varon| 050-5474747 | merja.varon@minervakustannus.fi
Jorma Mahlanen | 044-5678072 | jorma.mahlanen@minervakustannus.fi

Liitetiedostot

Minerva Kustannus Oy julkaisi ensimmäisen kirjansa vuonna 1991. Vuosien mittaan olemme kasvaneet valtakunnalliseksi yleiskustantajaksi. Painotamme kustannusohjelmassamme tietokirjallisuutta, mutta julkaisemme myös tasokasta kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs