Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Mimmikoto – kansanperinteellä maustettua kotimaista lastenkulttuuria

Lasten Keskus

Mimmikoto – kansanperinteellä maustettua kotimaista lastenkulttuuria

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2012 klo 07:00
Julkaisija: Lasten Keskus

Pauliina Lerche ja Hannamari Luukkanen eli Mimmit ovat monilahjakas sisaruspari, jonka luoma moderni, kansanperinteestä ammentava Mimmikoto-tarinamaailma on merkittävä panos kotimaiseen lastenkulttuuriin. Mimmit ovat tuttuja lasten Mimmikoto-makasiiniohjelmasta, musiikista, animaatioista ja nyt Mimmit esiintyvät myös kirjoissa. Juuri ilmestyneet Pakkasherra ja Kylmänhuokuja -kuvakirja sekä askartelu- ja kokkauskirja Tule hyvä kakku! ovat mielenkiintoinen yhdistelmä kansanperinnettä ja kotoilua. Pakkasherra ja Kylmänhuokuja vie jännittävälle seikkailulle pohjoiseen ja tutustuttaa myyttisiin taruolentoihin. Tule hyvä kakku! tartuttaa pieniin taitajiin tekemisen meiningin. Mimmien matkassa syntyvät kansanperinteellä maustetut, mutta samalla modernit keitokset ja käsityöt.

Mimmikodon vahvan ja persoonallisen visuaalisen maailman on luonut kuvittaja, graafikko Meri Mort. Ani Kellomäki on toimittaja ja käsikirjoittaja, joka on keitellyt askartelu- ja ruokaohjesoppaa yhdessä Mimmien kanssa.

Mimmien musiikki on valloittanut lapsi- ja aikuisyleisöä mm. Pori-jazzeilla ja Helsingin juhlaviikkojen huvilateltassa. Mimmikodon animaatiot ovat herättäneet mielenkiintoa myös maailmalla, ja niitä esitellään lokakuussa Cannesin elokuvafestivaaleilla.

 

 

Lisätietoja ja Mimmikoto-kirjojen arvostelukappaletilaukset:

minna.vatja(at)lastenkeskus.fi

 

Lasten Keskus Oy on vuonna 1974 perustettu kustannusliike, joka on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta.

 Lapsille tarjoamme sisällöllisesti, kielellisesti ja taiteellisesti tasokkaita kirjoja, jotka ilon ja viihtymisen ohella antavat aineksia kasvuun ja itsetunnon vahvistamiseen. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset: ystävyys, auttaminen, erilaisuuden hyväksyminen jne. Siksi ne toimivat myös kasvattajan apuvälineinä kotona, päivähoidossa ja koulussa. Ulkomaisten kuvakirjojen lisäksi Lasten Keskus julkaisee kotimaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja.

 Aikuisille suunnattuja kirjoja Lasten Keskus julkaisee tuotemerkillä LK-kirjat. Kustannamme kasvatukseen liittyvää kirjallisuutta, ohjelmistoja ja oppaita kodeille, päivähoitoon, nuorisotyöhön, kouluille ja seurakunnille. Tuotantoomme kuuluu myös lahjakirjoja, runoja ja proosaa.

 Lasten Keskus Oy toimii tiiviissä yhteistyössä kasvatusalan eri toimijoiden kanssa. Yhtiön kirjatuotannolle on myönnetty lukuisia palkintoja. Vuosittain julkaistavien kirjauutuuksien määrä on 50-60 nimikettä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs