Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Mari Kukkosen kääntämä Wolfgang Streeckin kirja "Ostettua aikaa" ehdolla parhaaksi tietokirjakäännökseksi

Vastapaino

Mari Kukkosen kääntämä Wolfgang Streeckin kirja "Ostettua aikaa" ehdolla parhaaksi tietokirjakäännökseksi

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 15:00
Julkaisija: Vastapaino

Mari Kukkosen kääntämä Wolfgang Streeckin kirja "Ostettua aikaa" on asetettu Hollo-palkintoehdokkaaksi. Palkinto myönnetään parhaalle tietokirjakäännökselle.

Saksalainen taloustieteilijä ja professori Wolfgang Streeck tarttuu Suomessakin ajankohtaiseen teemaan: talouden alamäkeen ja hyvinvointivaltion kriisiin. Monista kriisikirjailijoista poiketen Streeck ei etsi syyllistä Wall Streetiltä tai pankkien trading-saleista. Hänen mukaansa talous ja politiikka ovat kriisissä juuri nyt, koska poliitikot eivät enää pysty lykkäämään sitä. Ostettu aika on loppu.

Näin raati perustelee päätöstään: ”Velkatalouden kriisiä käsitellään useissa viime vuoden suomennoksissa. Markkinaliberalismin tulevaisuudesta Wolfgang Streeck luo yhtä lohduttoman kuvan kuin muutkin kapitalismin kriisiteoreetikot, mutta tulkinnat perustellaan kymmenien vuosien talouskehityksen seurantatutkimuksilla ja tilastoilla. Mari Kukkosen suomennos välittää vaativan tieteellisen tekstin argumentaation onnistuneesti. Pitkätkään virkkeet eivät tuota ongelmia, ja hyvin rytmitettyä, hallittua ja harkittua tekstiä on miellyttävä lukea. Ajatuksenkulkua tukee taitava ja asiantunteva terminologian suomentaminen.”

SKTL myöntää J. A. Hollon palkinnon yhteistyössä Suomen arvostelijain liitto ry:n ja Suomen tietokirjailijat ry:n kanssa. Palkinto jaetaan tunnustuksena edellisenä vuonna julkaistun vaativan tietokirjan korkeatasoisesta suomennoksesta tai pitkään jatkuneesta ansiokkaasta tietokirjallisuuden suomentamistyöstä. Varsinaiset palkinnot jaetaan perjantaina 8.4.2016. Palkinnon arvo on 10 000 euroa.

 

Ostettua aikaa. Demokraattisen kapitalismin lykätty kriisi (Gekaufte Zeit: Die vertagte Krise des demokratischen Kapitalismus)

Wolfgang Streeck. Vastapaino 2015.

http://vastapaino.fi/kirjat/ostettua-aikaa/

 

Arvostelukappaleet:

Vastapaino, mikko.jamsen@vastapaino.fi, 03 3141 3501

Kustannusosakeyhtiö Vastapaino  

Yliopistonkatu 60 A , 33100 Tampere  

puh. 03 3141 3501  

vastapaino@vastapaino.fi

vastapaino.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs