Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Lähetysjohtaja Mika Tuovinen Kansanlähetyspäivillä: ”Uskon puolesta” -teema on mitä ajankohtaisin

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen Kansanlähetyspäivillä: ”Uskon puolesta” -teema on mitä ajankohtaisin

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2016 klo 15:03
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

- Tehtävämme on pitää esillä sekä uskon henkilökohtaisuutta että uskon sisältöä. Jommankumman tai molempien laiminlyönti johtaa kirkon, järjestön ja uskovan suuriin ongelmiin, sanoi lähetysjohtaja Mika Tuovinen Kansanlähetyspäivillä 2.7.2016 Ryttylässä.

Hän muistutti, että henkilökohtainen usko Jeesukseen on Jumalan lahja, jonka Pyhä Henki synnyttää Jumalan sanalla. Uskontunnustuksessa ilmaisemme tämän uskon Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen. Tämä usko kuvaa myös uskoa Jumalan ilmoittamiin uskontotuuksiin, jotka muodostavat kristillisen uskon sisällön.

-Näitä molempia haastetaan nykyaikana. Jotkut väittävät, että henkilökohtaista uskoa tai uskoontuloa ei tarvita. Saatetaan väittää, että kaikki pääsevät taivaaseen tai sakramenttien osallisuus ilman henkilökohtaista uskoa pelastaa, Mika Tuovinen sanoi.

- Toiset ajattelevat, että uskon sisältö ei ole tärkeää, kunhan ihmiset vain uskovat johonkin. Tämä johtaa tilanteeseen, jossa kristityt ovat tunteittensa ja erilaisten opinsuuntien heiteltävinä. Tällöin joku saattaa ajatella, että uskosta voi poimia sen, mikä minulle sopii, jatkoi Tuovinen.

Molemmat uskon puutteet johtavat ongelmiin. Sen vuoksi Kansanlähetys kutsuu ihmisiä henkilökohtaiseen uskoon.

- Siksi myös opetamme Raamattua, jotta kristillisen uskon rikkaus avautuisi. Me tarvitsemme näitä kaikkia kolmea. Jumalan sanan uskomista, opettamista ja tunnustamista. Meidän on myös oltava valmiita kantamaan se risti, kärsimys ja menetys, joka tulee uskomisen, opettamisen ja tunnustamisen vuoksi, Mika Tuovinen sanoi.

Kansanlähetyspäivät Ryttylässä jatkuvat sunnuntai-iltapäivään, jolloin ohjelmassa on muun muassa lähetystyöntekijöiden matkaan siunaaminen. Lähetysjohtaja Mika Tuovista avustavat Viron kirkon piispa Joel Luhamets, lääninrovasti Jussi Kauranne, liittohallituksen puheenjohtaja Tuomo Heikkilä ja apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola.

Lisätietoja ja materiaalia: www.kansanlähetyspäivät.fi - > materiaalit -> media

Kuvat: Marjaana Perttula.

Kuvateksti: Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä teltta täyttyi ääriään myöten. Ohjelman lisäksi kesäkylässä oli monenlaista puuhaa, maisteltavaa ja kokeiltavaa. 

Lisätietoja: järjestelypäällikkö Toni Kokkonen, p. 044 447 7970, toni.kokkonen@sekl.fi

 

 

 

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on lähetysherätysliike, jonka 17 Kansanlähetyspiiriä Suomessa ja yksi Ruotsissa toimivat yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Kansanlähetyksellä on ulkomaantyössä yhteensä 63 työntekijää 15 työalueella. Lähetit toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä. Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie. Järjestön tunnuksena on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs