Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Elämäkertateos ÅKE JA MINÄ julkaistaan 8.10.

Minerva Kustannus Oy

Elämäkertateos ÅKE JA MINÄ julkaistaan 8.10.

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 14:00
Julkaisija: Minerva Kustannus Oy

Pirkko Vekkeli – Ismo Loivamaa
Åke ja minä

Åke Lindmanin elämä ja ura perheen, ystävien ja työtovereiden kertomana julkistetaan 8.10.2015

Åke Lindmanista (1928–2009) voi hyvin käyttää epiteettiä ’legenda jo eläessään’. Hän oli tunnettu ja rakastettu elokuvaohjaaja, näyttelijä ja jalkapalloilija, jonka tulkinnat muistetaan niin varhaisen Suomi-elokuvan konnana kuin Tuntemattoman sotilaan kovennettua seisovana Lehtona.

Vähemmän tunnettu on Åken ura teatterinäyttelijänä. Hänet nähtiin kuitenkin näyttämöllä eri puolilla Suomea ja Ruotsia aina 1990-luvulle saakka. Tiedetään, että Åke oli nuorena jalkapallotähti, mutta moniko muistaa, että hän pelasi myös Suomen edustusjoukkueessa Helsingin olympialaisissa vuonna 1952.

Lindman toimi myös kansainvälisten tuotantojen suomalaisena yhteyshenkilönä mm. Jerry Lewisin ja Alfred Hitchcockin kanssa. Punaiset- elokuvan ohjaajan Warren Beattyn kanssa hän suorastaan ystävystyi, siinä määrin, että vei miehen pikamatkalle Lappiin katsomaan lempimaisemiaan.

Åke ja minä -kirjan minä on vuorollaan moni Åken lähellä eläneistä ja työtä tehneistä ihmisistä. Pääosassa on itseoikeutetusti puoliso Pirkko Mannola, jonka tapaamisesta kertomus alkaa – polveillakseen myös takaumina läpi tärkeiden vaiheiden molempien elämässä.

Muistojaan kertomassa ovat myös Åken ja Pirkon tytär ja vävy Heidi ja Teemu Kara sekä monet perheystävät.  Läheisistä yhteistyökumppaneista mukana kirjassa ovat muun muassa Åken luottokuvaaja Pauli Sipiläinen, säveltäjä Lasse Mårtenson, näyttelijät Kari Heiskanen ja Pirkka-Pekka Petelius, näyttelijä-teatterinjohtaja Asko Sarkola sekä kirjailija Pirkko Saisio.

Kirjalla embargo 8.10. tapahtuvaan julkistukseen asti

Pirkko Vekkeli – Ismo Loivamaa
Åke ja minä

ISBN/EAN 978-952-312-193-5
Luokka 99.1
160 x 225 mm
Sidottu, läpikuvitettu, kuvaliite, suojapaperi
286 s.
Ilmestyy 8.10.2015

Toimittaja ja tietokirjailija Pirkko Vekkeli on julkaissut aiemmin mm. teokset Liisa Lipsanen – bisneslady ja Kristiina Halkola – jos rakastat.

Ismo Loivamaa on toimittaja ja kriitikko, joka on kirjoittanut mm. iskelmämusiikkia sekä lasten- ja nuortenkirjallisuutta käsitteleviä teoksia.

Yhdessä Pirkko Vekkeli ja Ismo Loivamaa ovat kirjoittaneet teokset Unohtumaton Ansa Ikonen sekä Lumoava Eeva-Kaarina Volanen.

Liitetiedostot

Arvostelukappaleet:
Merja Varon| 050-5474747 | merja.varon@minervakustannus.fi
Jorma Mahlanen | 044-5678072 | jorma.mahlanen@minervakustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs