Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Bernard Cornwellin Uhtred-sarjasta julkaistaan jo kahdeksas osa

Bazar Kustannus Oy

Bernard Cornwellin Uhtred-sarjasta julkaistaan jo kahdeksas osa

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2015 klo 10:38
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Kirjoihin perustuva tv-sarja alkoi Yhdysvalloissa 

Tyhjä valtaistuin on Bernard Cornwellin suositun, Bebbanburgin Uhtredista kertovan kirjasarjan kahdeksas osa. Kirjoihin pohjautuvan The Last Kingdom -tv-sarjan ensimmäinen jakso esitettiin kuluneena viikonloppuna Yhdysvalloissa.

 Tyhjä valtaistuin saa alkunsa, kun Wessexin ja Mercian joukot ovat liittoutuneet tanskalaisia vastaan, mutta epävakaus ja viikinkien hyökkäyksien jatkuva uhka varjostavat Britannian valtakuntien rauhaa. Mercian valtias Aethelred kuolee ilman perillisiä, ja pöytä on katettu taistelulle valtaistuimesta. Bebbanburgin Uhtred, Mercian suurin soturi, on aina kannattanut Athelflaedia Mercian seuraavaksi hallitsijaksi, mutta hyväksyvätkö ylimystö ja soturit koskaan johtajakseen naista? Edes naista, jolla on kaikki ainekset johtajaksi ja joka on Aethelredin leski ja Wessexin kuninkaan sisko? Kun mercianilaiset keskittyvät riitelemään keskenään, ilmestyy pohjoisesta uusia vihollisia. Saksit tarvitsevat epätoivoisesti vahvaa johtajaa, mutta taistelevat sen sijaan tyhjästä valtaistuimesta ja uhkaavat tuhota kaiken sen yhtenäisyyden ja voiman, jonka puolesta he ovat niin kovasti ponnistelleet. Lopulta on olemassa vain yksi voittaja, yksi sankari, joka voi ratkaista Englannin kohtalon.

 

Vuonna 1944 syntynyt Bernard Cornwell on yksi suosituimmista historiallisten seikkailukertomusten kirjoittajista. Hänen romaanejaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta. Suomessa Uhtred-sarjaa on myyty jo lähes 55 000 kirjan verran. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Viimeinen kuningaskunta, Kalpea ratsastaja, Pohjoisen valtiaat, Miekkojen laulu, Palava maa, Kuninkaiden kuolema sekä Pakanavaltias. Uhtred-sarjan lisäksi Cornwellilta on julkaistu suomeksi romaani Azincourt.

Uhtred-kirjasarjaan perustuvan The Last Kingdom -tv-sarjan kuvaukset alkoivat vuoden 2014 syksyllä. Historiallisen draamasarjan tuotannosta vastaavat BBC America, BBC Two sekä Carnival Films, jonka aiempiin tv-tuotantoihin kuuluu esimerkiksi Downton Abbey. Sarjassa näyttelevät muun muassa Alexander Dreymon, Emily Cox, Matthew Macfadyen, David Dawson, Rutger Hauer ja Ian Hart. BBC America esitti sarjan ensimmäisen jakson lauantaina 10. lokakuuta, ja Isossa-Britanniassa avausjakso nähdään 22.10.

Sarjan ensimmäinen kausi perustuu kahteen ensimmäiseen Uhtred-kirjaan.

  

Bernard Cornwell
Tyhjä valtaistuin 
Alkuperäisteos: The Empty Throne 
Käännös: Ulla Lempinen
Sidottu / 349 sivua 
ISBN: 9789522792396 
Ilmestymispäivä: 15.10.2015

 

Lisätiedot: Bazar Kustannus Oy, tiedottaja Anu Sokura, tiedotus@bazarkustannus.fi, 0466 163 180

Liitetiedostot

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää.
www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs