Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Yhteisölliset YAMK-koulutukset valmistavat tulevaisuuden kulttuurityöelämään

Turun ammattikorkeakoulu

Yhteisölliset YAMK-koulutukset valmistavat tulevaisuuden kulttuurityöelämään

Tiedote.
Julkaistu: 24.02.2015 klo 08:29
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa alkaa syksyllä kaksi ylempää AMK-koulutusta. Soveltavan taiteen ja luovan tuottajan koulutukset painottavat yhteisöllisyyttä ja uudenlaista luovaa otetta, jota työelämässä nyt erityisesti tarvitaan.

Taideakatemiasta aikoinaan valmistunut Yle television ja Areenan tuore julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa tietää, että tuottajan rooli tiimissä edellyttää monipuolisuutta.

– Näissä hommissa pitää olla valmis hyppäämään välillä itsekin lattialle, hän toteaa.

Työelämässä taidekin on osa tiimiä

Koulutuksien tavoitteena on syventää opiskelijan omaa luovuutta sekä tukea sen soveltamista työelämän vuorovaikutustilanteissa. Esimerkiksi kuvataiteilijoiden työtä tehdään usein yksin, ilman yhteisöä. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat kuitenkin tarpeen monenlaisissa hankkeissa.

Erityisasiantuntija Henri Terho Taiteen edistämiskeskuksesta tuntee julkisten taidehankkeiden haasteet, myös tekijän näkökulmasta.

– Isoissa taidehankkeissa taiteilija on osa moniammatillista tiimiä, jossa hyvillä vuorovaikutustaidoilla on todella merkitystä. Arkkitehtien ja LVI-suunnittelijoiden kanssa on osattava puhua samaa kieltä, kuvailee Terho.

Suomen kilpailukyvyn tulevaisuus on moniammatillisissa tiimeissä

Syksyllä alkavat koulutukset ovat sisällöltään ainutlaatuisia Suomessa. Taideakatemiassa tunnetaan työelämän muutokset, ja koulutukset onkin suunniteltu yhteistyöverkostot mielessä.

– Tuemme opiskelijoiden verkostoitumista ja luovien yhteisöjen muodostumista, sillä moniammatillisissa tiimeissä on Suomen kilpailukyvyn tulevaisuus, kertoo koulutuksista vastaava KT-päällikkö Liisa-Maria Lilja-Viherlampi Turun ammattikorkeakoulusta.

Yhteishaku on 17.3.–9.4.2015. Taideakatemian ylempiin koulutuksiin otetaan yhteensä 20 opiskelijaa.

 

Lisätiedot

Liisa-Maria Lilja-Viherlampi
KT-päällikkö
p. 040 3550 291 

Luova tuottaja
Soveltava taide

www.turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs