Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vitriini tuo esiin juhlarahan kauneuden

Suomen Rahapaja Oy

Vitriini tuo esiin juhlarahan kauneuden

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2011 klo 09:12
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Juhlaraha lasisessa Vitriinissä on uusinta uutta design-kodissa. Lasitaiteilija Anu Penttisen suunnittelema Vitriini tekee juhlarahasta tyylikkään sisustusesineen. Suomen Rahapaja tarjoaa kaikkia vuonna 2011 lyötäviä juhlarahoja Iittalan kirkaslasisessa pakkauksessa.

Suomalaiset juhlarahat ovat saaneet arvoisensa pakkauksen Iittalan lasisesta Vitriinistä. ”Vitriinit on tarkoitettu esineille, jotka ovat liian kauniita piilotettavaksi kaappeihin ja kokoelmiin. Juhlarahat ovat juuri tällaisia taideveistoksia”, taiteilija Anu Penttinen sanoo.

Keräilyesineestä osaksi sisustusta

Suomen Rahapajan ja Iittalan yhteistyö sai alkunsa, kun Suomen Rahapajalla mietittiin vaihtoehtoja juhlarahojen pakkaamiselle. Perinteisesti juhlarahat on pakattu erityisiin juhlarahakoteloihin.

”Saamme valmistaa uskomattoman kauniita juhlarahoja, joten halusimme löytää tavan tuoda rahojen veistoksellisuus esiin myös kodin sisustuksessa. Iittalan Vitriini-pakkaus on tyylikästä suomalaista muotoilua samalla tavoin kuin suomalaiset juhlarahamme”, Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson sanoo.

Muotoilulegenda ja vahvojen naisten raha Vitriinissä alkuvuonna

Suomen Rahapajan verkkokaupasta voi tilata suomalaisen suunnittelijalegendan kunniaksi lyödyn Kaj Franck ja taideteollisuus -juhlarahan Vitriinissä hintaan 70 euroa. Tasa-arvon päivänä 19.3. julkaistavaa Hella Wuolijoki -juhlarahaa tarjotaan verkkokaupassa myös Vitriinissä.

Lisätietoja:

Henna Karjalainen                                                                            
viestintä- ja markkinointipäällikkö                          
Suomen Rahapaja Oy                                                                        
+ 358 50 575 9197                                                                             
henna.karjalainen(at)mint.fi             

Siru Nori
viestintäpäällikkö
Iittala
+358 40 550 3087
siru.nori(at)fiskars.com

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja Oy on Pohjoismaiden ja Baltian johtava rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti AB Mynverketin Ruotsissa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Se suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Konsernissa on noin 100 työntekijää ja vientiä lähes 40 maahan. Vuonna 2011 Suomen Rahapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja seitsemän maakuntarahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2011 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs