Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Vinkkejä vapaa-aikaan Turun Kirjamessuilta

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Vinkkejä vapaa-aikaan Turun Kirjamessuilta

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2015 klo 12:45
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun kaupungin kulttuuritarjonta esittäytyy Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla 2.–4.10.2015 osastolla A/59. Tule ja poimi parhaat menovinkit vapaa-aikaan! Tee kirjalöytöjä, hyödynnä messutarjoukset ja kuvauta itsesi lottovoittajana. Kirjamessuilla julkistetaan Turun kaupungin tilaama teos Joulurauha Suomen Turusta.

Messutarjouksia orkesterin konsertteihin

Turun filharmoninen orkesteri juhlii tänä vuonna 225-vuotista taivaltaan sekä 150-vuotiasta Sibeliusta. Orkesterin syksyn ohjelmistossa on muun muassa monipuolinen kattaus Sibeliusta, elokuva- ja pelimusiikkia sekä yhteislaulukonsertti. Orkesterin nettikonsertteja voi kuunnella messuosastolla. Myynnissä on myös tarjoushintaisia lippuja Sing Along -konserttiin 13.11. sekä sinfoniakonserttiin Titaanisia monoliitteja 19. ja 20.11. Konsertin solistina esiintyy syksyllä 2014 turkulaisyleisön hurmannut viulisti Baiba Skride.

Tapaa näyttelijöitä Kaupunginteatterin tiskillä

Turun Kaupunginteatteri julkistaa juuri Kirjamessuille kevätkauden ensi-iltansa, tule tapaamaan kuumeisesti odotetun kantaesityksen ohjaaja ja näyttelijät osastolla perjantaina 2.10. klo 11–12. Teatteri esittelee messuilla monipuolista ohjelmistoansa Logomossa ja Dominossa: syksy on täynnä loisteliaita esityksiä, kovia keikkoja ja vauhdikkaita vierailuita. Kirjamessuilla voit myös sukeltaa Kaikki oikein -lottopalloammeeseen ja kuvauttaa itsesi raharikkaana.

Kaupunginkirjasto vinkkaa tapahtumistaan

Messuosastolla on tarjolla tietoa Turun kaupunginkirjaston palveluista ja tapahtumista. Kirjastoissa voi syksyn aikana osallistua muun muassa mielenkiintoisiin luentosarjoihin, kirjailijatapaamisiin, musiikkiesityksiin sekä lasten ja nuorten tapahtumiin.

Turun linnan tonttu-ukon seikkailut saavat jatkoa

Turun museokeskuksen uusin julkaisu jatkaa siitä, mihin Sakari Topeliuksen rakastettu Turun linnan tonttu-ukko -satu päättyi. Nina Lepokorven kirjoittamassa ja Kirsi Haapamäen kuvittamassa Tonttu-ukko tarinoi -kirjassa tonttu muistelee tapahtumia ja seikkailujaan menneiden vuosisatojen ajalta. Kirjassa on 15 lyhyttä tarinaa, joiden kautta linnan arkielämä herää henkiin. Uutuuskirja on myynnissä messuilla hintaan 13 euroa.

Joulurauha Suomen Turusta -teos julkistetaan messuilla

Kirjamessuilla julkistetaan joulurauhan julistuksesta kertova kirja Joulurauha Suomen Turusta. Teoksen ovat kirjoittaneet professori Timo Soikkanen, historioitsija-tietokirjailija Tapani Kunttu ja kulttuurihistorioitsija Tarja Tuulikki Laaksonen. Kirjaa varten kerättiin suomalaisilta muistoja joulurauhan julistuksen seuraamisesta ja Ekumeeninen joulu Suomen Turussa -tapahtumasta. Kirjan on tilannut Turun kaupunki ja sen on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Otava. Kirja tulee myyntiin kirjakauppoihin messuja edeltävällä viikolla, teokseen voi tutustua osastolla. Kirjailijat esittelevät teosta Kirjamessuilla lauantaina 3.10. klo 17.20 Agricola-lavalla.

Turun kulttuurin osastolla voi tutustua myös 24.9. julkaistavaan Arkkipiispantalo – historia ja asukkaat -kirjaan. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustantaman teoksen on kirjoittanut arkkipiispa emeritus Jukka Paarma. Yhtä ajanjaksoa koskevasta kuvauksesta vastaa kulttuurihistorian professori emeritus Kari Immonen. Historiateos esittelee mm. talon arkkitehtuuria, sisustusta, asukkaiden elämää ja pihapuiston historiaa.

 

Lisätiedot:

  • Turun filharmoninen orkesteri, ts. tiedottaja-markkinoija Paula Kahtola, p. 044 907 2091
  • Turun Kaupunginteatteri, tiedottaja Kirsi Lönnmark, p. 040 164 7492
  • Turun kaupunginkirjasto, ts. tiedottaja Nina Koskivaara, p. 040 578 7815
  • Turun museokeskus, asiakaspalvelu, Leena Lehmusto, p. 040 145 0645
  • Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala, markkinointipäällikkö Kirsi Storckovius, p. 040 480 3521
  • Kirjat Joulurauha Suomen Turusta sekä Arkkipiispantalo – historia ja asukkaat, Turun kaupunki, viestintäjohtaja Saara Malila, p. 044 907 5710

Kaikki sähköpostit: etunimi.sukunimi@turku.fi

Tutustu tarjontaamme myös verkossa:

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs