Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Viimeinen valssi ensi-illassa suurella näyttämöllä lauantaina 28.3.

Oulun kaupunginteatteri

Viimeinen valssi ensi-illassa suurella näyttämöllä lauantaina 28.3.

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2015 klo 13:36
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähdään ensi-illassa lauantaina 28.3. klo 19
Viimeinen valssi.

Viimeinen valssi on aito, koominen ja koskettava tarina vanhusten hoitokodista, jossa yhteiselo seitsemän vanhuksen kesken ei aina suju ihan mutkitta. Kun persoonalliset vanhukset muuttavat saman katon alle, alkaa tapahtua! Rooleissa Heli Haapalainen, Anneli Juustinen, Jaana Kahra, Elina Korhonen, Mirjami Kukkola, Pete Miettunen (vierailija), Anneli Niskanen, Mika Nuojua (vierailija), Julian Owusu (vierailija), Hannu Pelkonen, Merja Pietilä, Timo Reinikka ja Tuula Väänänen. Ohjaus Kari-Pekka Toivonen, lavastus Maija Tuorila ja puvut Pirjo Valinen.

Viimeisen valssin on kirjoittanut ruotsalainen ohjaaja, kirjailija ja käsikirjoittaja Carin Mannheimer (1934 – 2014). Useaan kertaan töistään palkittu Mannheimer tunnetaan yhteiskuntakriittisenä kirjailijana, jonka sydäntä lähellä ovat olleet naiset, lapet ja vanhukset.

Mannheimerin näytelmäkirjailijauran merkkipaaluna pidetään Göteborgin Folkteaternissa ensi-iltansa vuonna 1995 saanutta Rika barn leka bäst -näytelmää (Rahalla saa). Sitä seurasivat mm. Sista dansen (Viimeinen valssi) v. 2008 ja I sista minuten (Vielä ehtii) v. 2011, jotka Mannheimer myös ohjasi. Nämä kaikki kolme Mannheimerin näytelmää on nähty Suomessakin. Viimeisen valssin Suomen kantaesitys oli Helsingin Kaupunginteatterissa tammikuussa 2010. Siellä näytelmää esitettiin huikeat 86 kertaa, ja sen näki lähes 67 000 katsojaa. Mannheimerin trilogian kolmas osa, kuolemaa käsittelevä Till sist jäi kesken sairauden vietyä taiteilijan voimat kesällä 2014.

Näytelmä on kaupunginteatterin taiteellisen johtajan Kari-Pekka Toivosen ensimmäinen ohjaus Oulussa. Hänet nähdään myös näyttämöllä musikaalikomedia The Addams Familyssä, joka on parhaillaan kaupunginteatterin suuren näyttämön ohjelmistossa.

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat/

Lisätietoja
tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs