Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Valokuvataidenäyttely pysähdyttää Ruissalon luontopolulla

Turun ammattikorkeakoulu

Valokuvataidenäyttely pysähdyttää Ruissalon luontopolulla

Tiedote.
Julkaistu: 30.04.2015 klo 07:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi valmistuvan Sirja Mobergin opinnäytetyönäyttely Määrittämätön läsnäolo on esillä Ruissalon Marjaniemen luontopolulla. Teokset saavat inspiraationsa ympäröivästä luonnosta, tekijän omasta luontosuhteesta sekä valokuvan ihmeestä.

– Valokuvan esittämisympäristön ei tarvitse olla julkinen seinä tai huone. On mielenkiintoista nähdä millainen vuorovaikutus vierailevan ihmisen, teosten ja luonnon sekä esimerkiksi metsäneläinten välille syntyy, kuvailee Moberg.

Mobergia kiehtoo valokuvan olemuksen pohtiminen sekä sen vaihtoehtoiset esittämistavat ja yhdistäminen muihin taiteen tekniikoihin.  Hän tuo näyttelyssään esille kysymyksen siitä, millainen läsnäolo valokuvalla on luonnossa. Näyttely käsittelee tätä läsnäoloa esimerkiksi kolmiulotteisten teosten, arvoituksellisten ihmishahmojen, kautta. Teokset keskustelevat ympäristön kanssa.

– Luontoympäristö vaatii mielestäni valokuvan esittämistavan uudelleen pohtimista ja tämän haastavuus innostaa minua. Haluan nähdä mitä syntyy, kun luon teokset itselleni merkitykselliseen paikkaan. Toinen syy löytyy mielenkiinnostani miettiä valokuvan ja luonnon välistä yhteyttä – voiko sitä tavoittaa? täsmentää Moberg.

Lehdistötilaisuus ma 4.5. KLO 13–14 Ruissalon luonnonpuistossa Marjaniemen luontopolulla. Tervetuloa!

Avajaiset ma 4.5. klo 1820. 
Avajaistarjoilu Villa Marjaniemessä,
Marjaniementie 50, 20360 Turku.
Näyttely on avoinna 5.-17.5.2015 ympäri vuorokauden.

Lisätietoja:
Sirja Moberg,
050 3275741
moberg.sirja@gmail.com
www.cargocollective.com/ruutana

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs