Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Valamon kirjan juhlavuosi

Valamon luostari

Valamon kirjan juhlavuosi

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2013 klo 15:02
Julkaisija: Valamon luostari

VALAMON LUOSTARIN JULKAISUTOIMINTA 150 VUOTTA 

Valamon Kristuksen kirkastumisen luostarin julkaisutoiminta on jatkunut lähes yhtäjaksoisesti 1863–2013. Valamo kuuluu siis Suomen vanhimpiin julkaisijayhteisöihin. Luostarin julkaisutoiminta esittäytyy Helsingin Kirjamessuilla Valamon julkaisuja sisältävän pienen näyttelyn muodossa.

Luostari on kustantanut yli 250 teosta, viime aikoina myös äänikirjoja. Useista kirjoista on otettu uusintapainoksia, kuten esimerkiksi klassikoksi nousseesta teoksesta Valamon vanhuksen kirjeet. Julkaisut keskittyvät idän ortodoksisen kirkon hengelliseen opetukseen ja luostarielämän kuvauksiin. Mukana on myös ortodoksiseen kirkkotaiteeseen ja kulttuuriin liittyviä teemoja.

Kirjantekijöitä on kautta aikojen noussut luostarin veljestön piiristä. Nykylukijalle heistä tunnetuimpia ovat arkkipiispa Paavali, metropoliitta Panteleimon, piispa Arseni sekä pappismunkki Serafim. Julkaisujen kieli oli 1900-luvun alkuun asti venäjä. Myöhemmät teokset ovat olleet enimmäkseen suomenkielisiä. Luostarin kannalta keskeisiä teoksia julkaistaan myös englannin ja venäjän kielellä.

Valamon luostarin julkaisuja levittävät Valamon kirjakerho, Valamon Tuohus-myymälät Helsingissä ja Valamossa sekä verkkokauppa Webtuohus.

Valamon luostari esittäytyy 24.-27.10.2013 Messukeskuksessa järjestettävillä Helsingin Kirjamessuilla osastolla 7c41. Osastolla on esillä 150-vuotisesta julkaisutoiminnasta kertovan näyttely. Myytävänä on kirjallisuutta ja Tuohus-myymälän muita tuotteita, kuten luostarissa mehiläisvahasta käsin valmistettuja kynttilöitä eli tuohuksia ja Valamon teetä.

 

Lisätietoja: Veli Timoteus, puh. 044 425 9232

 

Valamon luostari
Valamontie 42
79850 Uusi-Valamo

www.valamo.fi

Liitetiedostot

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Luonnonkauniilla Heinävedellä sijaitseva luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Valamon munkkiluostarin veljestö elää hengellistä yhteisöelämää, joka pohjautuu ortodoksisen kirkon askeesin perintöön. Vanhan perinteen mukaan luostarin tulee elättää itse itsensä. Nykyisin Valamon pääelinkeino on matkailu: luostarissa käy vuosittain kymmeniä tuhansia vierailijoita, ja kaikki matkailusta saadut tuotot käytetään suoraan luostarin ylläpitoon ja kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs