Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Uusi kotimainen Kainon laulu katsoo Suomea mullistaneita tapahtumia lapsen silmin

Tampereen Työväen Teatteri

Uusi kotimainen Kainon laulu katsoo Suomea mullistaneita tapahtumia lapsen silmin

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2014 klo 15:00
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

MEDIATIEDOTE 6.10.2014 vapaa julkaistavaksi

Uusi kotimainen näytelmä Kainon laulu katsoo Suomea mullistaneita tapahtumia lapsen silmin: Tositarina sotalapsesta koskettaa ja havahduttaa

Tampereen Työväen Teatterissa saa 16.10.2014 Suurella näyttämöllä kantaesityksensä tositapahtumiin perustuva uusi kotimainen näytelmä Kainon laulu. Koskettava, riemastuttava ja toivoa antava tarina katsoo Suomea mullistaneita tapahtumia tuoreesti lapsen näkökulmasta. Kaino Svensson, jonka tarinaan näytelmä pohjautuu, elää ja asuu yhä Ruotsissa.

Tarinan Kaino lähetetään Karjalasta veljineen sotaa turvaan Ruotsiin. Tästä alkaa matka kohti uutta ja tuntematonta. Miten Kaino ja hänen veljensä löytävät paikkansa kun he ovat tulleet kiskaistuksi juuriltaan? Mitä tarvitaan elämässä, jotta voi tuntea olevansa kotona? Äidin tarinan kertoo Katariina, joka on toisen polven siirtolainen. 

Kainon roolissa on Petra Ahola ja tyttärenä Miia Selin sekä muissa rooleissa Jari Ahola, Kristiina Hakovirta, Pentti Helin, Jari Leppänen ja Samuli Muje. Näytelmän ohjaa teatterinjohtaja Maarit Pyökäri. Visuaalisuudesta vastaa Reija Hirvikoski. Näytelmän ovat kirjoittaneet ruotsalainen Urban Lindh sekä palkittu käsikirjoittaja Kati Kaartinen.

Ohjaaja Maarit Pyökäri näki tarinan yli 20 vuotta sitten ruotsalaisena noin tunnin mittaisena lastenteatteriesityksenä, mutta nyt Kati Kaartinen on kirjoittanut sen Suurelle näyttämölle ja aikuisyleisölle sopivaksi. Tarinaan on istutettu myös Pirkanmaan sotalasten kokemuksia. Työryhmä onkin ollut antoisassa yhteistyössä heidän kanssaan.

”Mielestäni Kainon laulu on suuri tarina, siksi halusin sen suurelle näyttämölle. Ohjaajana haaveeni oli kertoa tämä suuri tarina pienellä työryhmällä, koska uskon näyttelijäntyön voimaan. Työssä minua ovat auttaneet käsikirjoittajan, lavastajan, valon ja äänen lisäksi tietysti itse näyttelijät ja koko näyttämöhenkilökunta sekä tämän päivän pakolaiset. Me olemme kaikki kokeneet aiheen tärkeäksi”, kertoo Pyökäri ja jatkaa:
”Kainon maailma asettuu lähelle omaa lapsuuttani, jolloin ei ollut vielä notkuvia ruokapöytiä, vaan elettiin yhden hellahuoneen todellisuudessa. Kuuntelin lapsuuteni nonstoppina tarinoita Karjalasta ja sodasta, eksoottisena lisänä joskus kertomuksia tätini Ruotsissa vietetyistä vuosista. Tässä ne tarinat ovat taas.”

Tänä vuonna on kulunut 70 vuotta jatkosodan päättymisestä. Kaikkiaan sotien aikana siirrettiin arviolta noin 80 000 lasta Ruotsiin ja muihin pohjoismaihin. Näytelmän tapahtumat sijoittuvat pääosin historiaan, mutta edelleenkin moni joutuu tahtomattaan eroon vanhemmistaan, perheestään ja kodistaan kuka mistäkin syystä. Sitä kokemusta tämä näytelmä pyrkii ymmärtämään.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, sari.andersson@ttt-teatteri.fi, puh. 050 5969 069

Näytelmän kotisivut http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/kainon-laulu
Pressikuvat http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/kainon-laulu-pressikuvat

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs