Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Uusi Amos Andersonin taidemuseo rakennetaan Lasipalatsin yhteyteen

Amos Anderson

Uusi Amos Andersonin taidemuseo rakennetaan Lasipalatsin yhteyteen

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2014 klo 22:01
Julkaisija: Amos Anderson

Uuden Amos Andersonin taidemuseon rakentaminen Helsingin ydinkeskustaan Lasipalatsin yhteyteen on varmistunut. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona 21. toukokuuta yksimielisesti hankkeen edellyttämän kiinteistöyhtiön perustamisen.

Uuden taidemuseon rakentamisen ja sen toiminnan rahoittaa Amos Andersonin museon toiminnasta vastaava yhdistys Konstsamfundet. Museon on määrä valmistua Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017.

Lasipalatsin pohjoisosa ja elokuvateatteri Bio Rex tulevat osaksi uutta museota. Uudet näyttelytilat rakennetaan Lasipalatsin aukion alle. Samalla koko Lasipalatsi peruskorjataan.

”Haluan kiittää Helsingin kaupunkia hyvästä yhteistyöstä ja nopeasta päätöksenteosta. Kaupungin ydinkeskustaan rakennetaan uusi merkittävä museo, ja Lasipalatsi ympäristöineen elävöityy entisestään. Uskon, että tuomme jatkossa paljon iloa kaupunkilaisille ja Helsingissä vieraileville”, Amos Andersonin taidemuseon johtaja Kai Kartio toteaa.

Helsingin kaupunki ja Konstsamfundet perustavat kiinteistöyhtiön, jonka hallintaan Lasipalatsi ja museon uudet tilat siirtyvät. Helsingin kaupunginhallitus puolsi jo aiemmin yksimielisesti valtuuston keskiviikkona hyväksymää ratkaisua.

Uuden taidemuseon tilojen ja Lasipalatsin peruskorjauksen yksityiskohtainen suunnittelu käynnistyy välittömästi. Lisätietoja aikataulusta ja toteutuksesta kerrotaan kesän aikana.

”Keskitymme nyt talon ja toiminnan suunnitteluun. Ennen rakennustöiden aloittamista tarvitsemme suunnitelmat, asianmukaiset luvat ja kaavamuutoksen, joka on jo pantu vireille. Kaikkiaan uuden taidemuseon suunnittelu ja rakentaminen kestävät arviolta kolme vuotta. Tavoitteena on avata museo Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017.”

Museon rakentamisen ja ylläpidon rahoittaa Konstsamfundet, jonka varat tulevat yhdistyksen oman toiminnan tuotoista ja tarvittavista rahoitusjärjestelyistä. Yhdistyksen perusti liikemies ja taiteen tukija Amos Anderson (1878–1961) vuonna 1940.

Museo yhdistää Lasipalatsin vanhat tilat aukion alle rakennettaviin uusiin tiloihin. Maan alle tulee noin 2 500 neliömetriä näyttelytiloja ja työpajoja. Maanalaisen uudisrakennuksen pinta-ala on yhteensä runsaat 6 000 neliötä. Lasipalatsin aukio säilyy, ja siitä tehdään entistä elävämpi. Suojellun Lasipalatsin ulkonäkö ja toiminnot, kuten katutason liiketilat, säilyvät myös pääosin ennallaan.

Uuden taidemuseon kävijätavoite on 100 000 kävijää vuodessa. Amos Andersonin taidemuseo luopuu nykyisistä tiloistaan uuden museon valmistuessa, mutta Amos Andersonin kotimuseo jää Helsingin Yrjönkadulle.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
museonjohtaja Kai Kartio / kai.kartio@amosanderson.fi / +358 50 562 1145

Valo- ja havainnekuvat:
http://www.uusiamosanderson.fi/galleria.html

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs