Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Turun Taiteilijaseuran 92. vuosinäyttely kutsuu pohtimaan olemassaoloa

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun Taiteilijaseuran 92. vuosinäyttely kutsuu pohtimaan olemassaoloa

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2016 klo 08:15
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun Taiteilijaseura ry:n vuosinäyttely esillä Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan gallerioissa
30.9.–6.11.2016

Turun Taiteilijaseuran koordinoima vuosinäyttelyhaku oli avoin kaikille varsinaissuomalaisille taiteilijoille. Hakemuksia saatiin yhteensä 45. Näyttelyyn valittiin 10 taiteilijaa ja 19 teosta. Turun Taiteilijaseuran 92. vuosinäyttelyn taiteilijat ovat Laura Aalto-Setälä, Anna Ellmén, Toni Hautamäki, Matti Helenius, Marjatta Holma, Noora Isoeskeli, Lotta-Pia Kallio, Eliisa Määttälä, Erkki Nampajärvi ja Margarita Rosselló Ramón. Näyttelykokonaisuuden juryttivät Lönnströmin taidemuseoiden johtaja Jenny Nybom ja Wäinö Aaltosen museon kuraattori Piia Oksanen.

- Tekniikan ja teosten muodon kirjo ei ollut valinnan lähtökohta, mutta vuosinäyttelyä koostaessa tuntui mielekkäältä koota yhteen keskenään erityyppisiä teoksia, kuten maalauksia, videota, veistoksia, esinekoosteita, kollaaseja, valokuvia. Hakijoista suurin osa edusti maalausta, kertovat juryttäjät.

Taide voi sykähdyttää ajatteluamme ja tarjota samaistumisen kohteita. Turun Taiteilijaseuran vuosinäyttelyyn ehdotetut teokset nostavat esiin juuri olemassaoloon liittyviä kysymyksiä. Elämme monenlaisten murrosten ja epävarmuuden aikaa, ja siksi näiden kysymysten pohtiminen tuntuu tärkeältä myös taiteessa. Ihmisen suhde luontoon ja muihin lajeihin tuntui nousevan yhdeksi keskeiseksi juonteeksi teosten aiheissa. Miten suhtaudumme ympäristöön ja muihin lajeihin? Tai mitä kulttuuriset erot merkitsevät? Katsoja voi vuosinäyttelyssä pohtia esimerkiksi näitä kysymyksiä vaikka pyrkimyksenä ei ollut koostaa hakemuksissa esitetyistä teoksista teemallista näyttelyä. Vuosinäyttely on nykymuodossaan ennen kaikkea katsaus alueen tekijöihin.

Näyttelyn juryttäjät ovat valinneet vuosinäyttelyn taiteilijoista Turun Taiteilijaseuran vuoden 2016 taiteilijan. Valinta julkistetaan avajaisissa, mutta sitä ennen valinta paljastetaan medialle tiedotustilaisuudessa. Taiteilija saa näyttelyajan Galleria Å:sta syyskaudelle 2017.

Median edustajat ovet tervetulleita tiedotustilaisuuteen torstaina 29. syyskuuta klo 13.
Tiedotustilaisuus järjestetään Vanhan Raatihuoneen Galleriassa (Vanha Suurtori, Turku). Paikalla ovat vuoden 2016 taiteilija, näyttelyn juryttäjä Piia Oksanen sekä Turun Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Riina Kotilainen. Avajaisia vietetään torstaina 29.9. klo 17–19.

Vanhan Raatihuoneen galleria & Brinkkalan galleria, Vanha Suurtori 3–5, Turku.
Galleriat ovat avoinna ti–su klo 10–18. Gallerioihin on vapaa pääsy.

Lisätiedot
Turun Taiteilijaseura ry
Riina Kotilainen, toiminnanjohtaja
p. 045 896 2918, toiminnanjohtaja@turuntaiteilijaseura.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs