Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Turun AMK ja Turun konservatorio kehittävät yhdessä tanssi- ja musiikkialan koulutusta

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK ja Turun konservatorio kehittävät yhdessä tanssi- ja musiikkialan koulutusta

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2014 klo 15:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Aiesopimus allekirjoitettiin 23.5.2014

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia ja Turun konservatorio sopivat tanssi- ja musiikkialan koulutusten yhteisestä kehittämisestä. Yhteistyö oppilaitosten välillä syvenee perjantaina 23.5.2014 allekirjoitetun aiesopimuksen myötä.

”Konservatorion ja Taideakatemian yhteistyön kehittäminen vahvistaa Turun kansallisesti ainutlaatuista kulttuurialan koulutusten kokonaisuutta. Osaamisen monialainen hyödyntäminen palvelee sekä työelämää että tarjoaa opiskelijoille entistä suuremman mahdollisuuden syventää ja monipuolistaa osaamistaan", toteaa Turun AMK:n Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen.

Yhteistyön tavoitteena on

  • oppilaitosten koulutuksellisen profiilin ja vaikuttavuuden vahvistaminen,
  • koulutuksen laadun ja monipuolisuuden kehittäminen ja varmistaminen,
  • muuttuvan työelämän osaamistarpeisiin vastaaminen monialaisesti,
  • tila- ja osaamisresurssien monipuolinen hyödyntäminen,
  • koulutusasteiden välisen koulutusjatkumon ja työelämään siirtymisen sujuvoittaminen, sekä
  • ylläpitäjien ja rahoittajien tavoitteiden mukaisen toiminnan turvaaminen.

”Eniten Turun konservatorion ja Taideakatemian yhteistyön kehittämisestä hyötyvät opiskelijat, jotka saavat toivottavasti entistä joustavampia ja monipuolisempia yksilöllisiä opinpolkuja. On hyvä muistaa 80-luvun viisas visio, jonka mukaan merkittäviä taideoppilaitoksia keskitettiin 90-luvulla Linnankadulle entiselle telakka-alueelle. Silloin haettua luovaa pöhinää on ollut alueella jo 20 vuoden ajan. Toivottavasti dynaaminen ote pysyy ja jopa paranee, kun toimintaa kehitetään entistä enemmän yhdessä ja verkostomaisilla toimintatavoilla”, toivoo Turun konservatorion rehtori Juha Järvinen.

Aiesopimuksen mukainen yhteistyö käynnistyy opetuksen aikataulujen, sisältöjen ja toteutusten yhteisellä suunnittelulla. Viimeistään vuoden 2015 aikana sekä Taideakatemian että Turun konservatorion opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua oppilaitosrajat ylittävään koulutukseen ja projekteihin entistä laajemmin.

Lisätietoja antavat:

Timo Tanskanen
Koulutusjohtaja, Turun AMK:n Taideakatemia
puh. 050 5985 210
timo.tanskanen@turkuamk.fi

Juha Järvinen
Rehtori, Turun konservatorio                           
puh. 0400 841 948
juha.jarvinen@turunkonservatorio.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs