Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » TTT ja tamperelaiset oppilaitokset tekevät uudenlaista tiivistä yhteistyötä

Tampereen Työväen Teatteri

TTT ja tamperelaiset oppilaitokset tekevät uudenlaista tiivistä yhteistyötä

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2015 klo 10:39
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Mediatiedote 21.10.2015 vapaa julkaistavaksi

Tampereella valmistuu tänä syksynä kolme ensi-iltaa tiiviissä yhteistyössä Tampereen Työväen Teatterin ja alueen neljän oppilaitoksen kesken. Yhteistyössä mukana olevat oppilaitokset ovat Tampereen Yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelma, Pirkanmaan Musiikkiopisto, Tampereen konservatorio ja Tampereen Musiikkiakatemia.

Yhteistyö antaa nuorille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua käytännössä työskentelyyn taideorganisaatiossa. Teatteri tulee tutuksi työpaikkana ja yhteistyökumppanina. Nuoret saavat mahdollisuuden hyödyntää teatterin tiloja ja taiteellisia resursseja kehittyäkseen tulevaisuuden ammattilaisiksi. Teatteri taas voi kehittää uudenlaisia yhteistyömuotoja yhdessä alueen oppilaitosten ja nuorten tekijöiden kanssa.

 “Pystymme tarjoamaan katsojille tuotantoja, jotka ilman yhteistyötä eivät olisi mahdollisia. Samalla tarjoamme alan opiskelijoille tilaisuuden osallistua teatterin tekemiseen käytännössä. Kenties löydämme uutta yleisöä ja uusia teatterintekijöitäkin. Yhteistyö luo myös uusia teatterin tekemisen muotoja. Esimerkiksi Suomalaisessa “Pressi” Klubissa yhdistetään teatteriin viestintää ja mediaa. Yhteistyö poikii aina myös uusia ideoita, joten saa nähdä, millaisiin uusiin muotoihin me vielä pääsemmekään”, visioi teatterinjohtaja Maarit Pyökäri. Yhteistyötuotantoja on tänä syksynä kolme. Jokaisessa tuotannossa on erilainen yhteistyömalli.

Suurella näyttämöllä saa 17.12. kantaesityksensä tamperelaisen Aili Somersalon suosittuun saturomaaniin perustuva fantasiamusikaali Mestaritontun seikkailut. Yhteistyössä on mukana kolme tamperelaista oppilaitosta. Näyttämöllä nähdään kerrallaan viitisenkymmentä esiintyjää. Näyttelijöistä kaksi on TTT:stä, Matti Pussinen-Eloranta Mestaritonttuna ja Heidi Kiviharju Noita Sammaleisena. Viisi nuorta näyttelijää tulee Tampereen Yliopiston Teatterityön koulutusohjelmasta. Sinfoniaorkesteri tulee Pirkanmaan Musiikkiopistosta. Siinä on kaikkiaan 70 soittajaa, jotka vuorottelevat 35 hengen sinfoniaorkesterissa. Pirkanmaan Musiikkiopistosta tulee myös 10 hengen kuoro, joista näyttämöllä vuorottelee kerrallaan viisi laulajaa. Kymmenen nuorta tanssijaa taas tulee Tampereen Konservatoriosta. Musikaalin ohjaa TTT:n näyttelijä ja Tampereen Yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelman lehtori Minna Hokkanen. Musiikin säveltää Pirkanmaan musiikkiopiston pop-jazz –linjan rehtori Petri Juutilainen. Kapellimestarit Kimmo Tullila ja Anna-Leena Lumme tulevat myös Pirkanmaan musiikkiopistoyhteistyön myötä mukaan tuotantoon. Koreografi on tanssitaiteiilija Hanna Brotherus ja hänen assistenttinaan Veronica Lindberg, joka puolestaan tulee Taideyliopiston Koreografin koulutusohjelmasta. Fantasiamusikaalista on kymmenen esitystä aikavälillä 16.12.2015-6.1.2016.

Eino Salmelaisen näyttämöllä 27.10. ensi-iltansa saava musiikkinäytelmä Kolme iloista rosvoa on Tampereen Työväen Teatterin ja Tampereen Musiikkiakatemian yhteistuotanto. Näyttämöllä nähdään ainoastaan opiskelijoita: näyttelijöitä, tanssijoita ja muusikoita. Yhteensä jopa parikymmentä nuorta lupausta pääsee näyttämään kyntensä syksyn aikana kymmenessä esityksessä. Tampereen Työväen Teatterin ammattilaisina työryhmässä ovat mukana mm. ohjaaja Auvo Vihro sekä lavastus-, puku- ja äänisuunnittelijat. Musiikin sovittaa kapellimestari Kalle Elkomaa, yhtyetyöskentelyn lehtori Tampereen Musiikkiakatemiasta.

Suomalainen "Pressi" Klubi on rajoja rikkova esitys, jonka taustalla on monta eri yhteistyötahoa. Ensimmäistä kertaa Suomessa teatterintekijät ja toimittajat käsittelevät ajankohtaisia asioita tavalla, joihin he eivät pysty ilman toisiaan. Suomalaisen "Pressi" Klubin valmistavat Tampereen yliopiston näyttelijätyön sekä journalismin opiskelijat Nätyn yliopistonlehtorien Mikko Kannisen ja Samuli Nordbergin ohjauksessa. Tampereen Työväen Teatteri panostaa puolestaan esityksen tiloihin, tuotantoon ja tekniikkaan. Suomalaisen "Pressi" Klubi saa ensi-iltansa TTT-Klubilla 19.11. Jokainen näytäntö on ainutkertainen, ja niissä syntyy journalistisen dokumenttiteatterin keinoin eläviä esityksiä työryhmän omista tutkimustuloksista. Myös esityspäivän uutisaiheet otetaan käsittelyyn, näyttämön lisäksi Aamulehdessä sekä Internetin live-lähetyksessä.

Lisätietoja
Tampereen Työväen Teatteri, teatterinjohtaja Maarit Pyökäri, 050 352 1652
Pirkanmaan musiikkiopisto (Mestaritontun seikkailut), rehtori Jouni Auramo, jouni.auramo@pmo.fi, 050 313 5588
Tampereen konservatorio (Mestaritontun seikkailut) tanssin lehtori Miika Riekkinen, 044 2824 787
Tampereen Musiikkiakatemia/TAMK Konservatorio (Kolme iloista rosvoa), Musiikkiakatemian taiteellinen suunnittelija Markus Yli-Jokipii, 040 7775 709, tuottaja.musiikki@tamk.fi
Tampereen Yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelma (Mestaritontun seikkailut ja Suomalainen ”Pressi” Klubi), teatterityön professori Pauliina Hulkko, 050 3187 123, pauliina.hulkko@uta.fi

Tampereen Työväen Teatterin tiedottajat Sari Andersson, 050 5969 069, sari.andersson@ttt-teatteri.fi tai Mika Kauhanen, 050 401 8252

Näytelmien lehdistökuvat 
http://www.ttt-teatteri.fi/pressi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs