Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Timo Sokuran avausohjaus Kohtaamisia sisältää kymmeniä tarinoita

Lappeenrannan kaupunki

Timo Sokuran avausohjaus Kohtaamisia sisältää kymmeniä tarinoita

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2015 klo 10:01
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginteatterin syysohjelmisto käynnistyy Kehruuhuoneella 

Lappeenrannan kaupunginteatterin tämän syksyn ensimmäinen ensi-ilta tarjoillaan perjantaina 11.9. Kehruuhuoneella, idyllisessä Linnoituksessa. Teatterinjohtaja Timo Sokuran ohjaama monologi Kohtaamisia sisältää tekstejä suomalaisilta nykykirjailijoilta sekä tarinoita kolmesta eri teoksesta. 

Mukana on Miljoonasade-yhtyeestä tunnetun Heikki Salon ensimmäinen romaani Kynsilehto, Edgar Lee Mastersin runoteos Spoon River antologia ja Aapelin Meidän herramme muurahaisia. Aapelin, oikealta nimeltään Simo Tapio Puupponen syntymästä tulee lokakuussa kuluneeksi 100 vuotta. Niin ikään Spoon River antologia täyttää tänä vuonna 100 vuotta (julkaistu 1915). 

Timo Sokuran mukaan Kohtaamisia on teatteria ihmiseltä ihmiselle. Esitys sisältää tarinoita ja elämänkohtaloita eri kirjailijoiden teksteistä, jotka näyttelijät ovat itselleen valinneet. Tarinoiden lisäksi mukana on ensikohtaamisia eri tavoilla.

− Kohtaamisia lähtee teatterin peruselementeistä: on tarina ja näyttelijä, joka haluaa kertoa tarinan yleisölleen. Se on teatteria paljaimmillaan. Tässä esityksessä ei käytetä huimaavia valoefektejä, musiikkitaustoja tai lavastuksen luomaa tilaa tai aikakautta. Teen ensi kertaa työtä ohjaajana näiden taitavien näyttelijöiden kanssa, näyttelijät kohtaavat yleisönsä ilman normaalin teatteriesityksen rampin turvaa ja vielä lappeenrantalaisyleisö kohtaa oman teatterinsa näyttelijät lähituntumalla, kosketusetäisyydellä. 

Esityksessä on mukana koko teatterin näyttelijäkunta. Mukaan valitut tekstit ovat hyvin erilaisia. Niistä löytyy iloisia, aggressiivisia, menestyneitä, rikkinäisiä ja raadollisia ihmisiä, yhtä monenlaisia ja värikkäitä kuin ihmiset ovat. Höysteenä koosteessa on myös kymmenkunta tarinaa eläimistä. 

− On ollut mielenkiintoista seurata seitsemää eri lähestymistapaa tekstiin, esittämiseen, työhön ja elämään. Näyttelijät ovat olleet sangen itseohjautuvia ja monella oli mielessään jo alkusyksyllä esitettävän henkilön luonne ja fyysinen olemus. Olen voinut ihaillen katsella vierestä kaikkien oppimista, etenemistä ja kulkemista kohti valmista esitystä, Sokura kertoo. 

Kohtaamisia esitetään viikonloppuisin yhteensä vain 12 kertaa Kehruuhuoneella. Viimeinen esitys nähdään 17.10. Esityksen kesto väliaikoineen on noin 2 tuntia. Väliaikatarjoilut varataan suoraan Kehruuhuoneelta myynti@kehruuhuone.fi, puh. 045 614 8677. 

Teatterilippuja myydään ennakkoon kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkissä. Lippuja on saatavilla myös Lippupisteen toimipaikoista kautta maan ja netistä lippu.fi. Lippupisteen myyntipisteet Lappeenrannassa ovat Anttila ja K-Citymarket. 

Asiakaspalvelukeskus Winkki (Villimiehenkatu 1)
ma−pe klo 8−16, puh. 05 616 2220
teatteri@lappeenranta.fi 

 

KOHTAAMISIA 

Työryhmä

Ohjaus                               Timo Sokura

Näyttelijät                          Jussi Johnsson, Seppo Kaisanlahti, Sanna Kemppainen, Marja-Liisa Ketola, Jarno Kolehmainen, Turo Marttila ja Samuli Punkka

Puvut                                 Teatterin puvustus ja työryhmä

Tarpeisto                           Teatterin tarpeisto ja työryhmä

Kuiskaaja/

tarpeistonhoitaja              Helena Hurskainen 

Tekstit 

Osa 1

Rosa Liksom: Väliaikainen (2014)

David Foster Wallace: Vastenmielisten tyyppien lyhyitä haastatteluja (2007)

Turkka Mali: Hullunkurinen suku (2003)

Markus Kajo: Kettusen kannettava (2008)

Bret Easton Ellis: Lunar Park (2005) dramatisoinut Tuomo Rämö

Osa 2 Edgar Lee Masters: Spoon River antologia (1915) 

Osa 3 Heikki Salo: Kynsilehto (2001) 

Osa 4 Aapeli: Meidän Herramme muurahaisia (1954) 

Näytelmän lehdistökuvat: Ladattavissa ilman tunnuksia osoitteesta

http://kuvapankki.ekarjala.fi/main.php?g2_itemId=23780 

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Ohjaaja ja teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508

timo.sokura@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs