Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Timo Mäkelän sarjakuvaromaani Emil ja Sofi ilmestyi venäjäksi

Arktinen Banaani

Timo Mäkelän sarjakuvaromaani Emil ja Sofi ilmestyi venäjäksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2015 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

Vuonna 2005 ilmestynyt Timo ”Timppa” Mäkelän Emil ja Sofi – Yhden yön muisto Helsingistä kesältä 1909 kiinnostaa edelleen. Teoksen venäjänkielinen painos julkistettiin Mäkelän vieraillessa 8.–12. toukokuuta Moskovan sarjakuvafestivaaleilla. Päällekkäinen ajankohta Voitonpäivän juhlinnan kanssa ei ollut silkka sattuma, sillä järjestäjät uskoivat vilkkaan viikonlopun tuovan väkeä myös sarjakuvatapahtumaan. Piirtäjävieraita oli saapunut festivaaleille mm. USA:sta ja eri puolilta Eurooppaa.

 

Sarjakuvista ei tiedetty juuri mitään Neuvostoliitossa, mutta nykyisen Venäjän aikana on syntynyt uusia pieniä kustantamoja, jotka ovat ottaneet tämän taiteenlajin omakseen. Timo Mäkelän (s. 1951) teoksen julkaissut Izoteka-kustantamo on niin ikään taipaleensa alussa, mutta sen julkaisut ovat laadullisesti ja teknisesti korkeatasoisia. Käännöksen tehneen Anna Voronkovan mukaan mielenkiintoa riittäisi Mäkelän muidenkin, esimerkiksi vuonna 2013 ilmestyneen mittavan William Shakespearen Romeo ja Julia -teoksen, venäjäntämiseen.

 

Emil ja Sofi sai venäläiseen painokseensa 18+ -ikärajamerkinnän, koska tarinassa esiintyy alastonmalli työssään sekä joitakin, suomalaisittain arvioituna varsin pehmeästi kuvattuja eroottisia kohtauksia.


Syksyllä kotimaassa ilmestyy Mäkelän tällä hetkellä ehkä tunnetuimman sarjan Minun elämäni toinen nelivärinen kokoelmateos. Minun elämäni 2 – Singin’ in the Rain kertoo Helsingin Sanomista ja Suomen Kuvalehdestä tutuksi tulleen vanhemman herran elämästä ja mietteistä. 

 

Lisätiedot: Timo Mäkelä, puh. 0400 440 599, timppavmakela@gmail.com ja Arktinen Banaani, Vesa Anttonen, puh. 040 778 3254, anttonenvesa@gmail.com

 

Arktinen Banaani on myös Facebookissa.

Liitetiedostot

20-vuotisjuhlaansa viettävä Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös tieto- ja kaunokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs