Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiaisen torpalla avoimet ovet ja nokipannukahvit pessimismihengessä 3.7.2015 klo 12-16

Metsähallitus

Tiaisen torpalla avoimet ovet ja nokipannukahvit pessimismihengessä 3.7.2015 klo 12-16

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2015 klo 11:38
Julkaisija: Metsähallitus

Pessimisti, huomio!

Voit tulla ihmettelemään Tiaisen torppaa Puolangan Kalhamajärven rannalle Puolangan pessimismipäivien aikaan 3.7.2015 klo 12 -16. Mitään nähtävää siellä ei ole, mutta perille asti vaivautuneille tarjotaan nokipannukahvit kuivaneen käntyn kera. Samalla kuulet, kun Tervosen Päivi Metsähallituksen luontopalveluista löytää valitettavaa menneestä, nykyisestä ja tulevasta.

Kruununmetsätorppa on kuulemma jokin tärkeä kulttuuriperintökohde. Se rakennettiin 1880-luvulla keskelle ei-mitään, kauaksi kruunun ahnaasta kourasta. Paikkaa kehuvat kauniiksi, mutta tiedä häntä. Torppareiden elämä on ollut vaatimatonta kituuttamista muutaman lehmänkantturan ja lampaan varassa, eloa on korjattu pieneltä ja kiviseltä peltotilkulta sikäli kun ei halla sitä vienyt. Kun torppa 1990-luvulla siirtyi valtiolle, herrat eivät älynneet sähköistää ja modernisoida sitä vaan torppa entisöitiin vanhentuneilla menetelmillä ja työkaluilla. Lopputuloksen voit käydä toteamassa itse.


Poispääsyn varmistamiseksi ajo-ohjeet kannattaa käydä tarkastamassa osoitteessa http://www.luontoon.fi/tiaisentorppa.

Lisätietoja:

Metsähallitus, Pohjanmaan luontopalvelut

Erikoissuunnittelija Päivi Tervonen

GSM 040 743 7478

 

Liitteenä oleva kuva on julkaisuvapaa.

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs