Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tanskalainen Don*Gnu tanssii jättikokoisella tasapainolaudalla Oulun kaupunginteatterissa

Oulun kaupunginteatteri

Tanskalainen Don*Gnu tanssii jättikokoisella tasapainolaudalla Oulun kaupunginteatterissa

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 13:37
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Tanskalainen fyysiseen teatteriin erikoistunut ryhmä Don*Gnu nousee tanssimaan jättimäisen tasapainolaudan päällä Oulun kaupunginteatterin Pikisalissa esityksessään N.A.R.G. – North Arena Rumble Game. Esitykset nähdään keskiviikkona 15.4. ja torstaina 16.4. klo 19. Ensimmäisen esityksen jälkeen on myös mahdollisuus yleisökeskusteluun.

Näyttämöllä nähdään viisi metriä leveä tasapainolauta, The Turmoil, jonka päällä ja ympärillä neljä tanssijaa yrittää tasapainoilla eteenpäin maailmassa, jota hallitsee vain yksi laki – painovoima. Jokainen liike vaikuttaa kaikkiin muihin laudalla olijoihin. Jos tasapaino ja herkkyys katoavat, lattia putoaa kirjaimellisesti alta. Hallitakseen The Turmoilin massiivista olemusta tanssijoiden täytyy päästää irti kaikesta ylimääräisestä taistellessaan vallasta ja etsiessään tasapainoa ja harmoniaa.

”Teoksessa on intiimiä herkkyyttä, paljaan turhautumisen räjähdyksiä, syvältä kouraisevaa väkivaltaa ja upeaa koreografista ja visuaalista selkeyttä, ryhmälle ominaista huumoria unohtamatta”, hehkuttaa JoJon taiteellinen johtaja Jarkko Lehmus.

Puoli tonnia painavan, pallon päällä keinuvan, puusta ja metallista rakennetun tasapainolaudan suunnittelusta ja rakentamisesta ovat vastanneet Siggi Óli Palmason ja Søren Romer. Don*Gnun perustajajäsen, Jannik Elkaer kertoo liikkuvan alustan muuttavan kaiken suhteessa ryhmän totuttuun työskentelyyn, sillä tasapainolaudan päällä vallitsevat omat sääntönsä, ja tanssiminen voi olla jopa vaarallista. ”The Turmoil on vaarallinen kapistus jo itsessään. Sillä on omat sääntönsä, ja se tuo tekemiseen kaaosta, vauhtia sekä aitoa vaaraa. Toisaalta se vaatii tanssijalta herkkyyttä sekä fyysistä kuuntelemista, äärimmäistä tietoisuutta,” Elkeaer kertoo.

Don*Gnu paini The Turmoilin kanssa edellisen kerran Oulussa keväällä 2014, jolloin työryhmä loi N.A.R.G. -teoksesta JoJon tuotantoresidenssissä ensimmäisen ns. alpha-version.

Idea, konsepti ja koreografia: Jannik Elkær, Kristoffer Louis Andrup Pedersen ja Christoffer Brekne yhteistyössä esiintyjien kanssa
Esiintyjät: Simon Beyer-Pedersen, Petras Lisauskas, Ann-Kathrin Granhus ja Cesar Garcia
Lavastus: Siggi Óli Palmason ja Søren Romer
Musiikki ja äänisuunnittelu: Alice Carreri
Valosuunnittelu: Ville Aunola
Tuotanto: Don*Gnu, Bora Bora, JoJo – Oulun Tanssin Keskus ja Oulun kaupunginteatteri

Teoksen videotraileri https://www.youtube.com/watch?v=uP_uPmcUSqM&feature=youtu.be
Ryhmän nettisivut http://www.dongnu.dk/
JoJo – Oulun Tanssin Keskus http://jojo.fi/
Oulun kaupunginteatteri http://teatteri.ouka.fi/

Lisätiedot: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen p. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi
Pressikuvia ladattavissa osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs