Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tänä keväänä soi Sugriräp – Konsertti Lahdessa 17.5.2016

Lahden kaupunki

Tänä keväänä soi Sugriräp – Konsertti Lahdessa 17.5.2016

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 13:30
Julkaisija: Lahden kaupunki

Suomi-Venäjä-Seura tuotti vuonna 2010 suomalais-ugrilaisen rokkikiertueen, ja tänä keväänä on suomalais-ugrilaisen räpin vuoro!

Venäjällä asuvat suomalais-ugrilaiset kansat taistelevat kieltensä ja kulttuuriensa olemassaolosta. Suomi-Venäjä-Seura haluaa tukea sellaista suomalais-ugrilaisten nuorten toimintaa, joka tähtää oman kielen ja kulttuurin vahvistamiseen. Räppi on nuorten kieli myös Venäjällä.

Syksyllä 2015 Venäjän suomalais-ugrilaisilla alueilla julistettiin räppikisa, johon osallistui kymmenen räppäriä bändeineen. Näistä Suomeen valittiin neljä: Karjalainen Ondrei, marilainen Denis, komilainen Andrei sekä monipuolista folk-musiikkia ja räppiä esittävä naisryhmä OYME.

Räppärit kiertävät ympäri Suomea seuraavilla paikkakunnilla: Mikkeli, Kuopio, Iisalmi, Ii, Kemi, Jämsänkoski, Lahti, Tampere, Helsinki, Turku. Koulukeikoilla heitä pääsevät kuulemaan sadat suomalaisnuoret, ja joillakin paikkakunnilla pidetään kaikille avoimia konsertteja.

Tiistaina 17.5. kiertue vierailee Lahdessa. Kansantalon Vaahterasalissa konsertti nähdään klo 10. Paikalle tulevat Tiirismaan koulun 9-luokkalaiset. Esiintyjinä Lahden konsertissa ovat Ondrei ja Folio Oliot. Toinen konsertti järjestetään samana päivänä Salpausselän peruskoulun oppilaille.

Räpkiertue liittyy Suomalais-ugrilaisten kansojen VII Maailmankongressiin, joka järjestetään 15.–17.6.2016 Sibeliustalossa Lahdessa. Kongressin pääteemana on ”Suomalais-ugrilaiset kansat – kohti kestävää kehitystä”.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Vaahterasalin esitystä.

Esiintjien esittelyt       

Ondrei                     

Petroskoissa asuva Andrei Gorškov eli Ondrei on karjalankielinen rap-artisti ja näyttelijä. Rap on kuulunut aunuksenkarjalaisen artistin elämään jo kymmenen vuotta, mutta varsinainen kiinnostus kotiseudun kieleen syntyi muutama vuosi sitten. Hän haluaa tuotannossaan osoittaa, että kieli elää ja voi hyvin, se kehittyy ja että rap toimii vaikka kaunokirjallisessa muodossa. Se ei ole olemassa vain kylissä tai kansanlauluissa, vaan elää nykyisessä yhteiskunnassa. Ondrei on nyt äänittämässä ensimmäistä karjalankielistä albumiaan, johon tekstejä on ollut tekemässä mm. muusikko Santtu Karhu. Toisin kuin kiertueen muut artistit, Ondrei on aiemmin kiertänyt ja esiintynyt ahkerasti Suomessa.
https://www.youtube.com/watch?v=OGzuZv6o_QY

Folio Oliot (Messy Micc, Jose Overdose, Dj Pleksit)

Vuodesta 2012 asti aktiivisena pysyneet Folio Oliot julkaisivat juuri ensimmäisen omakustannealbuminsa. MC/tuottaja Messy Micc sekä MC Jose Overdose kritisoi yhteiskuntaa pilke silmäkulmassa, hauskanpito ja hyvä meininki kuitenkin etusijalla. Syvät mietteet, uskomaton flow ja vilpitön itseironia välittyy varmasti jokaiselle, joten tarttumapintaa löytyy myös genren ulkopuolelta saapuville kuuntelijoille.

https://www.youtube.com/watch?v=n2S_b9oo6sI

Lisätietoja:
Matti Karhos, Lahden kaupunki, kulttuuriasiainpäällikkö, p. 050 387 8792
Merja Jokela, Suomi-Venäjä-Seura/Finland-Russia-Society, kulttuurisihteeri, p. 0400 369439

http://lahti2016.fucongress.org/ (Suomalais-ugrilaisten kansojen VII Maailmankongressi)
www.venajaseura.com

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs