Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Taloustutkimus Oy: Heurekalle parhaat arviot vapaa-ajankeskusten mielikuvatekijöissä

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Taloustutkimus Oy: Heurekalle parhaat arviot vapaa-ajankeskusten mielikuvatekijöissä

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 09:07
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heureka saavutti Taloustutkimuksen Vapaa-ajankeskusten yrityskuvat 2014 -tutkimuksessa kärkisijan kaikkiaan kymmenestä mielikuvatekijästä annettujen arvioiden perusteella. Tämän vuoden tutkimuksessa Heureka säilytti asemansa neljänneksi tunnetuimpana vapaa-ajankeskuksena ja pääsi yleisarvosanallaan 8,24 jaetulle toiselle sijalle.

Mielikuvatekijöissä parhaat arvionsa Heureka sai alalle tyypillisesti koko perheelle sopivuudesta, sitten monipuolisuudesta, siisteydestä ja halusta tulla uudelleen. Kun tarkastellaan kaikista kymmenestä eri mielikuvatekijästä annettuja arvioita yhteensä, Heureka nousee arvioissa koko toimialan kärkeen. Tutkimuksessa kysytyt mielikuvatekijät olivat: hintataso, monipuolisuus, uudistukset kohteessa, henkilökunnan palvelualttius, kohteen/laitteiden kunto, siisteys, sijainti, sopivuus koko perheelle, kahvila-/ravintolapalvelut ja halu tulla uudelleen.

Kahdestakymmenestäkolmesta tutkimuksessa mukana olleesta vapaa-ajankeskuksesta Heureka on neljänneksi tunnetuin.  Heurekan tuntee noin kuusi kymmenestä suomalaisesta.

Vapaa-ajankeskusten saamat yleisarvosanojen keskiarvot kouluasteikolla 4-10 vaihtelivat tänä vuonna välillä 7,07–8,32. Yleisarvosanakseen Heureka sai nyt 8,24, jolla se sijoittui jaetulle kakkossijalle.

Taloustutkimuksen kirjekyselynä toteuttamaan Vapaa-ajankeskusten yrityskuvat 2014 -tutkimukseen vastasi yhteensä 3.791 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista syys-lokakuussa 2014. Tutkimus on osa Suomi tänään -monitilaajatutkimusta.

Lisätietoja
Heureka: viestintäjohtaja Heli Ainoa, heli.ainoa@heureka.fi, puh. 040 9015 295.
Taloustutkimus Oy: tutkimusjohtaja Sinikka Törmä, sinikka.torma@taloustutkimus.fi, puh. 0400 813 563.

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs