Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Taideakatemian yliopettaja Risto Hyppönen eläkkeelle

Turun ammattikorkeakoulu

Taideakatemian yliopettaja Risto Hyppönen eläkkeelle

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2015 klo 11:59
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian yliopettaja Risto Hyppönen siirtyy eläkkeelle tammikuun viimeisenä päivänä.

Hyppönen on opettanut käsikirjoittamista Taideakatemiassa sen perustamisesta eli vuodesta 1996 lähtien. Hän toimi Taideakatemian koulutusjohtajana kaksi kautta vuosina 2000-2008.

Hyppönen oli mukana perustamassa Länsi-Suomen Elokuvakomissiota vuonna 2003. Komissio toimii yhteistyössä Taideakatemian kanssa. Se avustaa alueellisia ja kansainvälisiä elokuvatuotantoja kuvauspaikkojen etsinnässä, kuvausjärjestelyissä ja paikallisen osaajien rekrytoinnissa.

 Komissio oli Taideakatemialle eräänlainen pelinavaus ulkopuoliseen yhteistyöhön. Useimpien taidekoulujen ongelmana on sisäänpäinkääntyvyys, kertoo Hyppönen.

 Muuten elokuvaopetuksen taso on Suomessa hyvällä tolalla. Se näkyy suoraan elokuvien tasossa ja katsojamäärissä, Hyppönen lisää.

Eläkepäivillään Hyppönen tekee töitä keikkaluontoisesti ja valmistelee Aalto-yliopistolle väitöskirjaa kertojanäänestä elokuvissa.

Risto Hyppösen läksiäisiä vietetään Taideakatemiassa perjantaina 30. tammikuuta. Ravintola Sigynin ylälämpiössä avoin kahvitilaisuus kello 13:00 alkaen osoitteessa Linnankatu 60.

 

Lisätiedot
Risto Hyppönen
yliopettaja
puh. 044 907 5204
risto.hypponen@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs