Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Taideakatemian kuvataiteilijat rakentavat ICT-taloon saunan

Turun ammattikorkeakoulu

Taideakatemian kuvataiteilijat rakentavat ICT-taloon saunan

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2015 klo 09:22
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

ICT-talon aula kokee hetkellisen muodonmuutoksen.  Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian toisen vuosikurssin kuvataideopiskelijat järjestävät huhtikuun lopulla 6th space -taidetapahtuman, jonka teoksissa tilaa tarkastellaan installaation, videon, valokuvan ja performanssin kautta.

Sauna-ryhmän teosidea muotoutui lähes viipymättä tutustumiskäynnillä.

– Teknologian täyttämä kampus tuntui kolkolta, joten halusimme tuoda tilaan siitä täysin poikkeavaa. Sauna on parhaimmillaan tasa-arvoinen tila, missä instituutio ja ympäröivät rakenteet on riisuttu. Esimies ja työntekijä ovat tilassa samanarvoisia, kuvataideopiskelija Lauri Tujula kuvailee idean taustalla vaikuttaneita ajatuksia.

Kuusi pienryhmää tutki tilaa ja aihetta erilaisista näkökulmista. Unimaailma-ryhmää kiehtoi yksityisen sekä julkisen tilan rajojen tutkiminen. Ryhmän muuttuva veistos tuo sängyn ICT-talon käytävälle. Muutamia ryhmiä innoitti aulatilan korkeus ja luonnonvalo, joita hyödynnetään isoissa installaatioissa.

– Halusimme teoksen sijoittelulla ja koolla kiinnittää katsojan huomiota talon mittasuhteisiin, jotka päivittäisessä käytössä saattavat olla jo hämärtyneet. Siksi installaatiotamme on mahdollista tarkastella eri kerroksista käsin, kuvataideopiskelija Iiris Sointu perustelee ryhmänsä installaatiota, jonka päämateriaalina käytetään kondomeja.

Taidetapahtuman sijoittuminen ICT-taloon antaa mahdollisuuden kokea taidetta muunlaisessa ympäristössä kuin perinteisessä galleriassa tai museossa. Opiskelijoille annettiin vapaat kädet toteuttaa ideoitaan annetuista teemoista, identiteettistä ja instituutiosta. Installaatioiden lisäksi näyttelyn teoksissa käytetään valokuvaa, performanssia ja videota.

 

Avajaiset pe 24.4. klo 16–18

Näyttely avoinna 27.–29.4.2015 klo 12–17

ICT-talo, pääsisäänkäynnin aula
Joukahaisenkatu 3-5, 20520 Turku
Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

 

Lisätietoja:

Riikka Kupsala

kuvataiteen opiskelija
riikka.kupsala@edu.turkuamk.fi
040 734 6970


Eero Merimaa
päätoiminen tuntiopettaja
eero.merimaa@turkuamk.fi
040 832 8016

 

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs