Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Syksyn ensimmäisessä sinfoniakonsertissa mestareita nelin kappalein

Oulu Sinfonia

Syksyn ensimmäisessä sinfoniakonsertissa mestareita nelin kappalein

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2016 klo 12:57
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Oulu Sinfonian konserttimestari Lasse Joamets astuu Madetojan salissa torstaina 15.9. klo 19 oman orkesterin solistin paikalle tulkitsemaan Mendelssohnin romanttista viulukonserttoa. Teoksessa on paljon elementtejä, joista ammentaa: eloisuutta, melodista kauneutta, lämpöä, rakkautta -  ja tietysti teknistä taituruutta. Vuonna 2011 Oulu Sinfonian konserttimestariksi kiinnitetty Joamets on esittänyt teoksen aiemmin kotimaassaan Eestissä vuonna 2002 ja toteaakin, että juuri teoksen mahdollistama ilmaisuvoima tekee siitä niin loistokkaan ja kiehtovan haasteen. Kehittyäkseen musiikillisesti, täytyy orkesterityössä löytää tasapaino korkean vaatimustason ja soiton ilon välillä, pohtii Joamets. Hänen mukaansa Oulu Sinfonia on yhteisen viiden vuoden aikana kehittynyt huimasti ja orkesterilla on suorastaan yhteinen nälkä tehdä hyviä konsertteja yleisölle. Lasse Joamets uskoo vahvasti, että musiikki koskettaa tyylilajista riippumatta, jos se on tehty taidolla ja suurella sydämellä. Hän itsekin nauttii klassisen musiikin lisäksi esimerkiksi hyvistä jazz-konserteista ja jammailee vapaa-aikanaan myös bluesia. Oulu Sinfonian syyskauden ensimmäinen konsertti on hyvä esimerkki musiikista, jossa konserttimestarin ja orkesterin luontainen musikaalisuus pääsevät kukoistamaan.

Brahms ja muut mestarit -konsertissa kuullaan romantiikan ajan suurten säveltäjien vastustamatonta musiikkia esitettynä tinkimättömällä taidolla ja suurella sydämellä. Konsertin alkusoitoksi valittiin Mendelssohnin 16-vuotiaana säveltämä leikkisä, mutta täysipainoinen Scherzo ensimmäisestä sinfoniasta. Mendelssohn lukeutuukin Mozartin ohella musiikinhistorian tunnetuimpiin lapsineroihin ja hän sävelsi monet merkittävät teoksensa alle parikymppisenä. Päätösnumerona kuullaan Brahmsin sinfonioista suosituin, eli nro 4, jonka innoittamana konsertti sai nimensä. Säveltäjämestari Johannes Brahmsin ja Felix Mendelssohnin lisäksi konsertin mestareita ovat solistina toimiva konserttimestari ja konsertin johtava ylikapellimestari Johannes Gustavsson. Sama konsertti esitetään pe 16.9. Ylivieskan Akustiikka-salissa klo 19.

 

Brahms ja muut mestarit
to 15.9. klo 19, Madetojan sali
Johannes Gustavsson, kapellimestari
Lasse Joamets, viulu
Felix Mendelssohn: Scherzo ensimmäisestä sinfoniasta op. 11
Felix Mendelssohn: Viulukonsertto op. 64
Johannes Brahms: Sinfonia nro 4 op. 98
Konsertin kesto on noin 2 tuntia sisältäen  väliajan.

Liitetiedostot

Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Orkesterissa soittaa 61 ammattimuusikkoa ja ylikapellimestarina on vuodesta 2013 alkaen toiminut useissa kapellimestarikilpailuissa palkittu Johannes Gustavsson, jonka sopimus jatkuu aina kesään 2018 saakka. Gustavsson pitää erityisen tärkeänä tuoda esiin pohjoismaista musiikkia, minkä lisäksi Oulu Sinfonian ohjelmistossa on säännöllisesti tarjolla myös laaja kattaus eri aikakausien orkesterimusiikkia, lastenkonsertteja, oopperaa ja viihdettä. 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs