Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suomea musiikin kielellä maahanmuuttajalapsille

Oulun ammattikorkeakoulu

Suomea musiikin kielellä maahanmuuttajalapsille

Tiedote.
Julkaistu: 18.01.2013 klo 08:26
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Kulttuurialan yksikön Musiikki elämään -hankkeessa on kokeiltu suomen kielen opetusta musiikin avulla. Kokeilu on käynnistynyt jo viime vuoden puolella, ja torstaina 24.1. klo 10.15–11.00 on vielä yksi opetustuokio Paulaharjun koulussa (Mielikintie 5, Oulu).

Suomea musiikin kielellä -kokeilussa kielen oppimista edistetään rytmin, liikkeen, laulun ja soiton sekä musiikin kuuntelemisen avulla. Opetuskerrat on liitetty myös johonkin oppiaineeseen kuten biologiaan.

Suomea musiikin kielellä -kokeilua on toteutettu Oulun kaupungin valmentavassa opetuksessa Paulaharjun koulussa kahdeksan maahanmuuttajalapsen ryhmässä. Heidän suomen kielen osaamisensa on yksilöllistä eli ryhmä on hyvin heterogeeninen. Kokeilu on suunniteltu kestämään viisi viikkoa. Sen sisällön suunnittelijana ja toteuttajana toimii Oamkin musiikinohjaajaopiskelija Inkeri Tuikka.

Suomea musiikin kielellä on yksi uusimmista taiteen soveltavan käytön kokeiluista vuorovaikutuksellisen ja osallistavan konserttitoiminnan kehittämiseksi Oulun seudulla. Kulttuurikonseptin kehittäminen ja kokeilu (pilotointi) ovat osa taiteen soveltavaa käyttöä arjen sosiaalisen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Kokeilun mahdollistaa EU:n ESR-rahoitteinen Musiikki elämään -hanke.

Lisätietoja

Johanna Leponiemi, projektikoordinaattori, 050 594 7073, johanna.leponiemi@oamk.fi

www.musiikkielamaan.fi

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs