Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Sirpa Kähkönen vierailee Lahden pääkirjastossa

Lahden kaupunki

Sirpa Kähkönen vierailee Lahden pääkirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2015 klo 14:18
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kirjailija Sirpa Kähkönen luennoi ja keskustelee kuulijoiden kanssa tiistaina 5. toukokuuta klo 17.30 Lahden pääkirjaston auditoriossa pidettävässä tilaisuudessa.

Kähkönen puhuu 1900-luvun alun nuorten ihmisten vapaudenkaipuusta ja rajoitetuista valinnanmahdollisuuksista, sisällissodan ja ensimmäisen maailmansodan vaikutuksista nuoren sukupolven mentaliteetteihin sekä väkivallan ja koston ilmapiiristä vuoden 1918 tapahtumien jälkimainingeissa. Hän puhuu myös 1930-luvun rajusta totalitarismista, joka johti Euroopan toiseen maailmansotaan. Alustuksen pohjana ovat tietoteos Vihan ja rakkauden liekit (2010) sekä romaani Graniittimies (2014).

 

Sirpa Kähkönen on vapaa kirjailija ja kääntäjä. Ensimmäiset kaksi Kähkösen kirjaa olivat nuortenromaaneja. Varsinaisen läpimurtonsa kirjailijana hän teki historiallisella romaanisarjallaan Mustat morsiamet, Rautayöt, Jään ja tulen kevät, Lakanasiivet , Neidonkenkä ja Hietakehto. Kähkösen romaani Graniittimies oli 2014 Finlandia-palkintoehdokkaana. Hänen tietokirjansa Vihan ja rakkauden liekit puolestaan oli vuoden 2010 Tieto-Finlandia-palkintoehdokas.

 

Tilaisuuden järjestää Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto. Sisäänpääsy tilaisuuteen on vapaa, mutta paikkoja on rajoitetusti.

 

 

Lisätiedot:

Sirpa Kähkönen, sirpanen@gmail.com, 040 8451 842, 09 3515 481 (haastattelupyynnöt, tilaisuuden sisältö)

Eija Eskola, eija.eskola@lahti.fi, 03 8125 620 (tilaisuuden muut järjestelyt, tavattavissa 4.5. alkaen)

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs