Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Sigyn sinfonietta tarjoilee klassisen musiikin helmiä

Turun ammattikorkeakoulu

Sigyn sinfonietta tarjoilee klassisen musiikin helmiä

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2016 klo 15:10
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Musiikin opiskelijoiden vuosi huipentuu vuosittaiseen Sigyn Sinfoniettan konserttiin. Opiskelijoista koottu sinfoniaorkesteri konsertoi kapellimestari Juhani Lamminmäen ja klarinetisti Elina Lukkarisen johdolla sunnuntaina 17. huhtikuuta Sigyn-salissa.

– Hyvään konserttiin kannattaa aina tulla! Tällä kertaa ohjelma koostuu todellisista klassisen musiikin helmistä ja kaikki teokset ovat helposti lähestyttäviä, kertoo orkesterimusiikintuottaja Harri Sippel.

Sigyn Sinfonietta on Turun AMK:n musiikin koulutusohjelman ja Turun konservatorion opiskelijoista koostuva sinfoniaorkesteri, joka työskentelee periodeittain eri kapellimestareiden johdolla. Sigyn Sinfonietta tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa orkesterisoiton opintoja suurten orkesteriteosten parissa.

Konsertin vierailevana kapellimestarina toimii Juhani Lamminmäki, joka on suomalaisen kapellimestarikunnan luotettavia edustajia. Jo varhain alkanut työskentely ammattiorkesterien kanssa ja kilpailumenestys ovat vauhdittaneet hänen uraansa Suomen lisäksi myös Pohjoismaihin sekä Unkariin, Viroon, Latviaan, Liettuaan, Venäjälle ja Kiinaan. Lamminmäki on johtanut Sigyn Sinfoniettaa jo aikaisemmin viime vuonna ja odottaa innolla uutta yhteistyökonserttia.

– Tämä on tietysti loistava mahdollisuus opiskelijoille. He saavat kokemusta hyvinkin perinteisen kaavan konsertista, joka on rakennettu äärimmäisen hienojen teosten varaan, sanoo Lamminmäki.

Solistina nähdään erillisen solistikarsinnan voittanut klarinetisti Elina Lukkarinen. Lukkarinen opiskelee tällä hetkellä toista vuotta Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmassa musiikkipedagogiksi. Opintojen ohella hän on toiminut avustajana Turun laivaston soittokunnassa sekä Turun filharmonisessa orkesterissa muun muassa tänä keväänä esitetyssä Taikahuilu-oopperassa.

Ohjelmistona konsertissa kuullaan W.A. Mozartin Klarinettikonsertto A-duuri, Manuel de Fallan Noiduttu rakkaus sekä Anton Dvořákin Sinfonia nro 8 G-duuri.

 

Liput

10/5 € ennakkoon www.turkuamk.fi / taideakatemia

12/7€ tuntia ennen ovelta

su 17.4.2016 klo 18.00 Sigyn-sali, Linnankatu 60.

 

Lisätietoa

Harri Sippel, orkesterimusiikintuottaja

P. 045 – 863 6699

harri.sippel@turkuamk.fi

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs