Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Schwäbisch Hallin nuorten sinfoniaorkesteri konsertoi Lappeenrannassa ystävyyskaupunkivierailunsa yhteydessä

Lappeenrannan kaupunki

Schwäbisch Hallin nuorten sinfoniaorkesteri konsertoi Lappeenrannassa ystävyyskaupunkivierailunsa yhteydessä

Tiedote.
Julkaistu: 25.07.2016 klo 10:15
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenranta-salin konserttilavalle nousee 7. syyskuuta klo 19 satapäinen sinfoniaorkesteri, jonka muodostavat saksalainen Schwäbisch Hallin Nuorten sinfoniaorkesteri, Lappeenrannan kaupunginorkesteri ja Musiikkiopiston sinfoniaorkesteri. Orkesterit soikoon -nimisessä konsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen ja Modest Musorgskin musiikkia sekä tuttuja elokuvasävelmiä.

Konsertti järjestetään Lappeenrannan ystävyyskaupunki Schwäbisch Hallin Nuorten sinfoniaorkesterin Lappeenrannan vierailun yhteydessä. Nuoria saksalaissoittajia Lappeenrannan musiikkiopiston vieraiksi saapuu kaikkiaan nelisenkymmentä. Lappeenrannan musiikkiopisto valmistelee vierailuohjelmaa yhdessä kaupungin kanssa.

Lappeenrannan kaupungin viestintäjohtaja Alina Kujansivu kertoo, että ystävyyskaupunkien välisessä kanssakäymisessä juuri tämänkaltainen yhteistyö on toivottavaa.

– Yhteisissä harjoituksissa ja yhteiskonsertissa nuorilla muusikoilla on loistava tilaisuus tutustua ja oppia toisiltaan. On todella hienoa, että ystävyyskaupunkivierailuilla voidaan järjestää yhteisiä esiintymisiä tai vaikka urheilukisoja. Yhdessä tehden kulttuurien välinen vuorovaikutus on parhaimmillaan, Kujansivu arvioi.

Schwäbisch Hallin sinfoniaorkesterin soittajat ovat yläkoulu- ja lukioikäisiä nuoria, jotka majoittuvat lappeenrantalaisperheisiin vierailunsa aikana 2.-9.9.2016. Vierailun aikana järjestetään myös koululaiskonsertti.

Musiikkiopiston rehtori Hannele Piippo-Fair kertoo, että koululaiskonsertissa musiikkiopiston sinfoniaorkesteri kaksinkertaistuu saksalaisnuorten myötä.

– Ohjelmisto koostuu tutuista ulko- ja kotimaisista elokuvasävelmistä. Konserttien ohessa nuoret vierailevat lukiossa tutustumassa suomalaiseen koulutukseen ja keskustelevat päivän aikana saksanlukijoiden kanssa. Lappeenrantaan he tutustuvat perhemajoituksen, yhteisen illanvieton ja kulttuurityöpajojen kautta.

Ystävyyskaupunkitoiminnan sekä muiden verkostosuhteiden kehittäminen kuuluu oleellisesti Lappeenrannan kansainvälisiin tavoitteisiin. Lappeenrannalla on yhdeksän ystävyyskaupunkia ja niiden lisäksi naapurikaupunkisopimus Viipurin kanssa.

Schwäbisch Hall on ollut Lappeenrannan ystävyyskaupunki vuodesta 1985 alkaen.

– Schwäbisch Hall on yksi aktiivisimmin meihin yhteyttä pitävistä ystävyyskaupungeista. Viime vuonna juhlimme ystävyytemme 30-vuotispäiviä. Syyskuun konsertti on osoitus hyvin toimivista suhteista, joita haluamme edelleen kehittää, Alina Kujansivu sanoo.

Kaikille saksalaisnuorille ei ole vielä löytynyt isäntäperhettä, joten majoittamisesta kiinnostuneet perheet voivat ilmoittautua musiikkiopistolle sähköpostitse musiikkiopisto@lprmo.fi

Orkesterit soikoon -konsertin 14-euron hintaisia lippuja myydään kaupungintalon asiakaspalvelukeskus Winkissä elokuusta alkaen.

Schwäbisch Hall on 36 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Saksassa noin 60 kilometriä Stuttgartista kaakkoon. Yksi kaupungin tärkeimmistä matkailuvalteista on konsertti-, teatteri- ja kokoontumispaikka Neubau, joka on rakennettu entiseen vilja-aittaan.

KUVATEKSTI:

Schwäbisch Hallin Nuorten sinfoniaorkesteri

 

LISÄTIETOJA:
Lappeenrannan kaupunki
Viestintäjohtaja Alina Kujansivu, puh. 040 7248776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

Lappeenrannan musiikkiopisto
Rehtori Hannele Piippo-Fair, puh. 040 178 4858
hannele.piippo-fair@lprmo.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs